Jyllands-Posten

80 mio. kr. pr. km: Trumps mur bliver den dyreste i verden

USA’s praesident, Donald Trump, er i gang med at slå flere rekorder med sin mur på graensen til Mexico.

- HEIDI PLOUGSGAAR­D Jyllands-Postens korrespond­ent heidi.plougsgaar­d@jp.dk

På en solbeskinn­et fredag i januar markerede USA’s fungerende minister for national sikkerhed, Chad Wolf, opførelsen af de første 100 mil (161 km) af praesident Donald Trumps graensemur.

»Dette er en milepael for praesident­en … og mere vigtigt for vores land,« sagde han ved en ceremoni i Arizona på graensen til Mexico.

Han kunne have tilføjet en anden milepael. Trumps kontrovers­ielle mur af cement og stål er på vej til at blive den dyreste af sin slags i verden.

Hver eneste mil har foreløbigt i gennemsnit kostet naesten 20 mio. dollars – svarende til 80 mio. kr. pr. km, viser en statusrapp­ort fra USA’s told- og graensepol­iti, CBP.

Ifølge Reece Jones, en professor fra Hawaii Universite­t i geografi og miljø, gør det Trumps graensemur mere end fire gange dyrere end andre graensemur­e.

Det er ikke svaert at forklare hvorfor. Trumps mur er udstyret med højteknolo­gisk sikkerheds­udstyr, såsom sensorer, kameraer og projektørl­ys, påpeger Jones i en e-mail.

Mange steder stikker den dybt ned i jorden for at forhindre narko- og menneskesm­uglere i at grave tunneler.

»Men den amerikansk­e mur er også dyrere, fordi den er mere end ni meter høj – det dobbelte af højden af andre mure, hvilket kraever mere stål,« fortsaette­r professore­n,

En meget stor og meget staerk graensemur vil blive bygget på rekordtid, og den er fuldt finansiere­t nu. Er det ikke dejligt? DONALD TRUMP, USA’S PRAESIDENT PÅ ET VAELGERMØD­E I JANUAR

 ??  ?? Billedet her giver en god indikation af højden på den nye mur sammenlign­et med den gamle. Foto: Mani Alreht/CBP
Billedet her giver en god indikation af højden på den nye mur sammenlign­et med den gamle. Foto: Mani Alreht/CBP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark