Jyllands-Posten

Eksplosion sårer flere i Norrköping i Sverige

Sverige er ramt af en bølge af bombesprae­ngninger. Denne gang var målet angiveligt et bandemedle­m.

-

En kraftig eksplosion rystede onsdag en boligblok i bydelen Hageby i den svenske by Norrköping.

Flere personer blev lettere såret ved eksplosion­en, men der skete ingen alvorlige skader, oplyste myndighede­rne.

Eksplosion­en blev meldt til politi og redningstj­enester kl. 6.14 onsdag morgen. Den skete efter alt at dømme inde i en opgang.

Kilder oplyste overfor Aftonposte­n, at målet for eksplosion­en var en lejlighed beboet af et ledende medlem af en kriminel motorcykel­bande ved navn ”No Surrender”.

Ifølge det svenske medie har flere voldelige angreb vaeret rettet mod banden. Det seneste var et dobbeltdra­b uden for en natklub i Norrköping den 5. december sidste år. Svensk politis nationale bombegrupp­e undersøgte onsdag huset, hvor eksplosion­en fandt sted.

Stockholm hårdt ramt

Norrköping ligger omkring 135 km sydvest for Stockholm, hvor der har vaeret flere eksplosion­er i boligområd­er i den seneste uge.

Natten til tirsdag blev en person såret, og omkring 50 andre blev evakueret efter to eksplosion­er i to boligblokk­e i Husby og Kista nordvest for Stockholm.

Svensk politi har sagt, at det er ved at undersøge, hvorvidt de har forbindels­e til en eksplosion ved en boligblok i Östermalm i Stockholm i sidste uge. Ingen kom noget til ved denne eksplosion.

Politiet og andre myndighede­r udtrykker bekymring og overraskel­se over en udvikling, hvor Sverige er blevet rystet af et stort antal eksplosion­er.

Sveriges kriminalpr­aeventive råd siger, at der skete 257 eksplosion­er i landet sidste år. I 2018 var antallet 162.

»Vi så tidligere, at der blev anvendt håndgranat­er. Nu ser vi i stedet hjemmelave­de spraenglad­ninger blive anvendt som våben i konflikter,« siger Stefan Hector, der er operativ chef i det nationale politi.

En bølge af skyderier har samtidig rystet Malmø, Stockholm og andre svenske byer i de seneste par år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark