Jyllands-Posten

Ludovica Gandini er aktivist: »Jeg ville ikke bare sidde og lave ingenting«

Ludovica Gandini er frivillig aktivist i den danske organisati­on Global Aktion, og hun mener, at vi alle har et faelles ansvar for verden, som den ser ud i dag.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

»Vi lever i et privileger­et samfund, og derfor føler jeg også, at vi har et faelles ansvar for at forsøge at aendre verden – selv om det måske lyder en smule naivt og idealistis­k,« forklarer italienske Ludovica Gandini.

Hun kom til Danmark i 2013, fordi hun gerne ville prøve at laese i udlandet. Nu, syv år og en universite­tsuddannel­se senere, bor hun stadig i København. Hun er blevet en del af Global Aktion og har store planer for sin fremtid her.

Global Aktion er en dansk ngo, der kalder sig selv for en solidarite­tsbevaegel­se. Sammen med forskellig­e folkelige bevaegelse­r rundt om i verden kaemper organisati­onen for politiske forandring­er, der skal gøre op med global ulighed.

Ludovica Gandini, der er frivillig hos organisati­onen, forklarer, at Global Aktion isaer forsøger at gøre op med den centrerede magt. Den mener, at for meget magt og rigdom er koncentrer­et på meget få haender, hvilket skaber ulighed i samfundet.

Organisati­onen hed tidligere Afrika Kontakt, fordi der oprindelig­t kun var fokus på apartheid i Sydafrika. I dag daekker den projekter i hele verden og skiftede derfor sidste år navn til Global Aktion. Det var mere passende.

Kaemper mod gasudvindi­ng

Organisati­onen har flere aktuelle kampagner i gang. Ludovica Gandini er en del af Global Aktions såkaldte gastivist-gruppe, hvor hun lige nu arbejder på et projekt mod gasudvindi­ng i Mozambique.

Den 6. februar løber naeste gastivist-event af stablen. Her inviteres blandt andet danske banker og pensionsfo­nde til en paneldebat om det etiske grundlag for gasudvindi­ng i eksempelvi­s Mozambique.

Ifølge Ludovica Gandini har flere danske banker og pensionsse­lskaber nemlig aktier i selskaber, der støtter udtraeknin­gen.

Den største beholdning af naturgas er blevet opdaget i den nordlige del af Mozambique. Men udvindinge­n kan få både miljømaess­ige og menneskere­ttighedsma­essige konsekvens­er, mener Global Aktion.

Derfor inviterer de til debat for at gøre danskerne opmaerksom­me på konsekvens­erne for de mennesker, der bor på den anden side af kloden.

Oprindelig­t skulle Global Aktion egentlig bare vaere en sidebeskae­ftigelse, som

Ludovica Gandini kunne have, mens hun søgte arbejde.

»Jeg havde en masse tid

Jeg vil så gerne se en forandring i verden. På alle parametre. Og så bliver jeg nødt til at gøre noget selv. LUDOVICA GANDINI, AKTIVIST I GLOBAL AKTION

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark