Jyllands-Posten

GLOBAL AKTION

-

tilovers, så jeg ville ikke bare sidde og lave ingenting,« forklarer hun.

Forinden havde hun laest Internatio­nal Business and Politics på Copenhagen Business School, og her fandt hun ud af, at hun havde en passion for menneskere­ttigheder.

»Jeg laeste en del om, hvordan virksomhed­er har stor indflydels­e på bl.a. miljø og levevilkår. Nogle af de systemer, der er i vores samfund, er skyld i, at andre mennesker lever i fattigdom,« forklarer hun.

»Jeg syntes, at det lød interessan­t og som noget, jeg gerne ville arbejde med i fremtiden,« føjer hun til.

Vil gøre det til levevej

Da hun fandt Global Aktion, så hun det derfor som en mulighed for at kunne få lov at arbejde med menneskere­ttigheder som aktivist i kraft af sin uddannelse.

Lige nu er arbejdet på frivillig basis, men Ludovica Gandini har planer om at gøre det til sin levevej.

Organisati­onen hed oprindelig­t Afrika Kontakt, fordi den kaempede for at stoppe apartheid i Sydafrika. I dag straekker den sig over mange forskellig­e arbejdsgru­pper og har derfor skiftet navn til Global Aktion. Den er oprettet i et forsøg på at udligne uligheden i verden ved at kalde til politisk aktion. Det sker blandt andet gennem paneldebat­ter, demonstrat­ioner og workshops.

Formålet med organisati­onen er også at traekke de problemer, der virker til at vaere langt vaek, hjem til Danmark. At vise, at den måde, vi lever på her, og de valg, vi tager, har konsekvens­er for dem, der bor på den anden side af kloden.

»Hvis jeg helt selv kunne bestemme morgendage­n, så ville jeg få et job, der mindede om det, jeg laver frivilligt nu,« siger hun.

Det er dog svaert at få et lønnet arbejde inden for den branche – i hvert fald til at begynde med, forklarer Ludovica Gandini. Men hun vil blive ved med at arbejde for det, fastslår hun.

»Jeg vil så gerne se en forandring i verden. På alle parametre. Og så bliver jeg nødt til at gøre noget selv,« afslutter hun.

 ??  ?? Italienske Ludovica Gandini har boet i Danmark, siden hun blev 18 år. Her har hun taget sin kandidatgr­ad på CBS, og nu arbejder hun frivilligt hos Global Aktion. Privatfoto
Italienske Ludovica Gandini har boet i Danmark, siden hun blev 18 år. Her har hun taget sin kandidatgr­ad på CBS, og nu arbejder hun frivilligt hos Global Aktion. Privatfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark