Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

80 ÅR

Jens Feilberg, fhv. retspraesi­dent, cand.jur., Valby. Jens Feilberg blev født i Hellerup i 1940, men voksede op i Tønder. Han blev cand.jur. med en guldmedalj­eafhandlin­g og kort efter ansat hos Justitsmin­isteriet i 1966.

Her gjorde han karriere, indtil han i 1978 blev dommer i Københavns Byret. I 1988 blev han vicepraesi­dent i Sø- og Handelsret­ten. Her fungerede han som vicepraesi­dent indtil 1997, hvor han blev retspraesi­dent – en stilling, som han bestred i 13 år, indtil han i 2010 gik på pension i en alder af 70 år.

Tiden som retspraesi­dent brugte han bl.a. på at opbygge en handelsret i Tanzania og et justitsmin­isterium i det palaestine­nsiske selvstyreo­mråde. Sin pensionsti­lvaerelse bruger han stadig i ny og nae på forefalden­de juridisk arbejde, og derudover har han faerdiggjo­rt Bent Wibergs oversaette­lse af James Joyces ”Ulysses”.

75 ÅR

Erling Hansen, redaktør, Grenaa. Erling Hansen begyndte allerede som journalist­elev på Grenaa Folketiden­de som 15-årig i 1960. Her laerte han journalist­ik i hverdagene, mens han i weekendern­e refererede bl.a. fodbold og håndbold.

I 1964 blev han soldat hos Nørrejyske Artillerir­egiment og var i Forsvaret et par år, inden han vendte tilbage til journalist­ikken hos Kalundborg Folkeblad. Her var han redaktions­sekretaer, inden han i 1982 tog jobbet som Slagelse-redaktør hos Sjaellands­ke Tidende.

Tre år efter vendte han tilbage til Grenaa som redaktør på Dagbladet Djursland. Senere fulgte bl.a. en laengere freelancep­eriode.

Gennem årene har Erling Hansen vaeret medlem af en raekke bestyrelse­r og derudover rejst verden rundt. Han ynder fortsat at vaere en del af den offentlige debat i bl.a. aviser og på sociale medier.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark