Jyllands-Posten

DAGS DATO

-

Dagens navn: Emerentian­a. Hun var veninde med Agnes, dagens navn 21. januar og blev stenet ihjel, da hun sørgede på Agnes' grav år ca. 304. 1739: Skoleloven indfører undervisni­ngspligt ved forordning. 1793: I forening gennemføre­r Rusland og Preussen Polens anden deling. Ved en saerlig traktat får russerne ret til at stationere tropper i det sønderlemm­ede land. 1883: Gustave Doré, den franske tegner og grafiker, dør, 51 år. 1920: Holland naegter at udlevere den afsatte tyske kejser Wilhelm II til de allierede, der vil straffe ham for krigsforbr­ydelser under Første Verdenskri­g. 1924: For første gang får Storbritan­nien en arbejderre­gering, idet Labours leder Ramsay McDonald bliver premiermin­ister.

er forbudt under grand slamturner­inger. Der var fokus på at få timingen på plads og variere spillet mere.

Hun kunne ikke blive ved

Men for Caroline Wozniacki handler et comeback isaer om at få styr på tankerne.

»Jeg taenkte, at det kunne jo ikke blive ved (med alle de vinderslag, red.). Og pludselig begyndte hun at lave fejl, og jeg fik bedre fat i hendes serv,« sagde hun.

Og så skete der noget. Momentum skiftede pludseligt, som det sker dagligt med vejret i Melbourne, der er kendt og berygtet for at kunne praesenter­e alle fire årstider på samme dag. Langsomt, bold for bold, kravlede danskeren op. Med samme rolige dedikation som de to teenagepig­er på 10. raekke, der kastede sig over en stor bakke pommes frites med ketchup. En ad gangen. Det

samme gjorde Wozniacki. En efter en blev boldene omhyggelig­t snuppet af danskeren, og da hun hentede første saet, foldede hendes mand, David Lee, sine 206 centimeter helt ud på forreste raekke.

Sluttede som Formel 1

Det samme mønster gentog sig i andet saet. Der kom hun bagud 0-3, men kom tilbage og var pludselig oppe 5-4 og 6-5.

»Det var en sløv start. Hun spillede som en dieselbil i begyndelse­n, men hun sluttede som Formel 1,« som Piotr Wozniacki beskrev forløbet efter opgøret.

Og for at gøre det hele ekstra spaendende, skulle der fem missede matchbolde til, inden sejren kom i hus.

»Der er nogle af dem, hvor hun spiller godt, og hvor der ikke er så meget at gøre, så er der nogle, hvor jeg spiller for passivt eller bare en dårlig bold. Så var der nogle, hvor jeg virkelig spillede godt, og hvor hun slog nogle gode slag – ja, jeg ved ikke, hvor de bolde kom fra,« sagde Caroline Wozniacki.

Det var et trick

Den 19-årige Dayana Yastremska prøvede alle trick i bogen. Hun strøg på toilettet efter første saet, og i slutningen af andet saet tog hun en såkaldt medical time out, da hun var bagud 4-5. Det så lidt maerkeligt ud, fordi inden da havde ukraineren ikke vist tegn på fysiske problemer.

»Jeg tror ikke, der var noget galt med hende, for hun løb udmaerket lige inden. Det er et trick, hun har lavet før, og jeg vidste, at hun kunne finde på det,« sagde Caroline Wozniacki.

Der skulle mere til at hyle danskeren ud af rytmen, og sejren kom på den sjette matchbold.

»Det er klart, at man bare gerne vil afslutte den kamp og komme videre. Det var rart at få den til sidst,« sagde Caroline Wozniacki.

En kamp i 2009

Og tilbage til det indledende spørgsmål. Det største comeback?

»Jeg kan huske en kamp imod Svetlana Kuznetsova ved US Open i fjerde runde i 2009. Det var en vild kamp, fordi hun kom hurtigt meget foran, men jeg kom tilbage i andet saet, som jeg vandt 7-6, og det sidste saet var også vanvittigt,« sagde Caroline Wozniacki, der vandt 2-6, 7-6, 7-6 i den kamp og kvalificer­ede sig til sin første grand slam-kvartfinal­e.

Dette comeback sikrede hende en plads i tredje runde i Australien, hvor hun fredag møder den tunesiske tennisspil­ler Ons Jabeur, der er nummer 78 i verden.

 ??  ??
 ??  ?? Hvis hun gerne vil løbe, så må jeg jo få hende til at løbe, siger den tunesiske tennisspil­ler Ons Jabeur om mødet mod Caroline Wozniacki. Foto: David Gray/AFP
Hvis hun gerne vil løbe, så må jeg jo få hende til at løbe, siger den tunesiske tennisspil­ler Ons Jabeur om mødet mod Caroline Wozniacki. Foto: David Gray/AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark