Jyllands-Posten

Ikke et ord om en drømmekamp imod Serena Williams

Caroline Wozniacki skal først forbi en tuneser, der elsker at lave stopbolde, før en kamp mod Serena Williams kan blive aktuel.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN Jyllands-Postens udsendte medarbejde­r mikkel.hemmer@jp.dk

Kunne det friste med en duel i fjerde runde i Australian Open imellem Caroline Wozniacki og amerikansk­e Serena Williams? En kamp på Centre Court imellem to gode veninder, hvor den ene jagter sin grand slamtitel nummer 24, mens den anden vil blive sendt på pension med et nederlag.

Det scenarie kan blive til virkelighe­d. Hvis både Caroline Wozniacki og Serena Williams fredag vinder deres kampe i tredje runde, støder de ind i hinanden. Begge spillere er favoritter i deres opgør i tredje runde.

Det er dog ikke noget, Caroline Wozniacki vil forholde sig til allerede nu.

»Jeg kigger aldrig på, hvem jeg kan møde laengere fremme i turneringe­n,« sagde danskeren med en meget bestemt stemme på pressemøde­t efter sin sejr i anden runde, da hun blev spurgt til et potentielt møde med Serena Williams.

Hun vil altid kun tale om sin naeste modstander. Og det er tuneseren Ons

Jabeur, der er nummer 78 i verden.

Stopbolde og lob

De to har mødt hinanden en gang tidligere i 2015 i USA. Her vandt Wozniacki med 7-6, 6-4.

»Hun er en spiller, der spiller lidt anderledes. Hun slicer, laver stopbolde, lob, og hun prøver at gå rundt om bolden og slå den med forhånden,« sagde Caroline Wozniacki i det store presseloka­le.

10 minutter senere, lidt laengere henne ad gangen og rundt om hjørnet sad den 25-årige Ons Jabeur i et mindre rum og fortalte om sin kommende kamp.

Hvordan har du det med, at du kan sende hende på pension?

»Jeg taenker ikke på det, fordi det er jo ikke så sødt. Men hvis det sker, så sker det,« sagde Ons Jabeur med et smil.

Det bliver et møde imellem to meget forskellig­e typer spillere. Ons Jabeur er kendt for sine stopbolde, vinklede slag og en slicet baghånd, mens Wozniacki er den tålmodige slagmaskin­e, der ikke laver mange maskerede slag, men er hurtig på fødderne og kan levere solidt håndvaerk i timevis.

»Hvis hun gerne vil løbe, må jeg jo få hende til at løbe. Hun kan nok ikke lide den måde, jeg spiller på, og jeg kan ikke lide hendes måde at spille på. Fordi det er meget forskellig­e spillestil­e.

Men det skal nok give en meget god kamp,« sagde Ons Jabeur.

Hun må løbe

Tuneseren lover, at danskeren skal komme ud at løbe.

»Jeg vil spille mit eget spil og lave mine stopbolde. Hvis hun gerne vil løbe, må jeg prøve at få hende ud at løbe. Lad os se, hvor fysisk staerk hun er. Om hun er klar til at forlaenge karrieren eller ej,« sagde Ons Jabeur.

Hun fortalte, at hun har arbejdet hårdt hen over vinteren for at tabe nogle kilo.

»Mine traenere har naermest slået mig ihjel. Jeg har tabt mig, og selv om jeg nok godt kunne tabe mig et par kilo mere, er jeg blevet hurtigere. Nogle kalder mig Speedy Gonzales, men det ved jeg nu ikke rigtigt. Jeg har arbejdet hårdt fysisk, og jeg er glad for, at det arbejde har betalt sig,« sagde Ons Jabeur.

Serena Williams skal møde kinesiske Wang Qiang, der er nummer 29 i verden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark