Jyllands-Posten

0,5 pct.-lån på vej ind i varmen

Der er igen høje kurser på alle de mest populaere realkredit­lån med fast rente.

- LARS NIELSEN lars.nielsen@finans.dk

Ansatte i realkredit­institutte­r og banker kan så småt ruste familien til, at de skal på overarbejd­e sidst i januar.

Den 31. i denne måned er der opsigelses­frist, og der er gode nyheder til de boligejere, der overvejer at laegge om.

Kursen på det 30-årige 0,5 pct.-lån med afdrag er igen oppe i så høj en kurs, at det er attraktivt. Kursen er ca. 95,4. Uden afdrag fås lånet til lige under kurs 95.

Selv om realkredit­institutte­rne afviser, at kurs 95 er den magiske graense for, om man skal optage et lån eller ej, har praecis denne kurs stor betydning – også for institutte­rnes låneanbefa­linger. Begge 30-årige 1 pct.-lån ligger også i luksuskurs­er. Med afdrag er kursen over 99, med afdragsfri­hed lige over 98. Også lån med kortere løbetid ligger i fornuftige kurser.

Hvis man har lyst til at komme helt ud af konverteri­ngsraeset og bytte det fastforren­tede lån ud med de noget billigere flekslån, er der også godt nyt.

F1-lånet har en rente på -0,3 pct. Et F3-lån kan fås til nogenlunde samme rente, og et F5-lån til en rente på -0,12 pct.

2019 blev ellers et rekordår for konverteri­nger. Alene ved de to seneste opsigelses­frister blev der omlagt lån for naesten 400 mia. kr. Den voldsomme konverteri­ngslyst kunne aflaeses direkte i bankernes regnskaber.

Ved begge opsigelses­frister blev der opsagt lån for knap 190 mia. kr. Man skal helt tilbage til 2005 – altså før finanskris­en – for at finde tredjeplad­sen. Dengang blev der i forbindels­e med en opsigelses­frist omlagt lån for 127 mia. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark