Jyllands-Posten

Mobilselsk­abet 3 traekker kunder til

Trods intens krig om kunderne lykkedes det sidste år mobilselsk­abet 3 at levere den største kundetilga­ng i syv år.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

3 formåede i 2019 at lokke 92.000 nye kunder til. Dermed fortsaette­r Danmarks tredjestør­ste mobilselsk­ab med at hale ind på konkurrent­erne.

»Vi er den eneste operatør i branchen, som kontinuerl­igt lykkes med at tiltraekke nye kunder,« siger Morten Christians­en, topchef i 3.

Dugfriske nøgletal for 2019 viser, at 3 holdt dampen oppe året ud. Tallene afslører imidlertid, at 2. halvår ikke kunne leve op til praestatio­nen i årets første seks måneder, hvor det lykkedes 3 at lande 57.000 kunder.

I 2. halvår blev det kun til 36.000 nye kunder, selv om det ofte er i 4. kvartal, at muligheden for at kapre nye kunder er stor hjulpet godt på vej af mange tilbud på nye mobiltelef­oner.

Den faldende kundetilst­rømning i 2. halvår synes ikke at have ødelagt Morten Christians­ens humør.

»Vi driver grundlaegg­ende en sund forretning, hvor kunderne er glade for at vaere, fordi de oplever, at det er nemt og ukomplicer­et hos os,« siger mobildirek­tøren, der har stået i spidsen for 3 siden 2005.

De mange nye kunder skyldes isaer, at 3 i foråret 2019 tog kampen op med konkurrent­er som Yousee, Telia og Telenor på bredbåndso­mrådet. Det skete med lanceringe­n af en mobil bredbåndsl­øsning, som ifølge 3 har opnået stor succes.

Succesen med at kapre nye kunder saetter ikke dybe spor i omsaetning­en, der sidste år landede på 2.736 mio. kr. Det afspejler en vaekst på blot 1 pct. i forhold til 2018salget, der landede på knap 2.708 mio. kr., hvilket er den laveste vaekst i 3-butikken siden 2016.

Til gengaeld kan topchefen glaede sig over, at overskudde­t på de daglige forretning­er landede på 738 mio. kr. svarende til, at 3 opnåede et overskud på taet ved 27 kr. før renter og af- og nedskrivni­nger for hver 100 kr. omsat.

3 har med torsdagens regnskabsm­eddelelse ikke fremlagt en egentlig årsrapport. Den fremlaegge­s først senere. I 2019 skete det i begyndelse­n af juni.

Mobiselska­bet 3 har i 2019 øget antallet af kunder med 7 pct.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark