Jyllands-Posten

Aktionaere­rne

-

ratio hedder 85,1 pct. i 2019 – nøjagtigt det samme som året før.

Om nøgletalle­t er højt eller lavt, afhaenger bl.a. af vejret, fordi det kan påføre kunderne store skader på eksempelvi­s fast ejendom, som Tryg skal udbedre. Men vejret har generelt vaeret godt i 2019, og det påvirker combined ratio positivt.

Den øverste chef er da også en tilfreds mand.

»Med 3.237 mio. kr. leverer vi et saerdeles flot forsikring­steknisk resultat saerligt drevet af privatområ­derne i Danmark og Norge, Alka og relaterede synergier samt et lavere niveau af vejr- og storskader,« siger Morten Hübbe, koncernche­f i Tryg.

Udbytte

Det har generelt vaeret lukrativt at eje aktier i 2019. Det gaelder også Tryg-aktien.

Aktionaere­rne er blevet belønnet med et udbytte på 6,80 kr. pr. aktie for deres investerin­g. Udbyttebet­alingen er dermed vokset med 20 øre pr. aktie hvert år de seneste fem år. I 2019 toppes ejerskabet med et ekstraordi­naert udbytte på 1,65 kr. pr. aktie.

Det betyder, at aktionaere­rne samlet set får 8,45 kr. for hver Tryg-aktie, de ejer.

Chefen

Morten Hübbe har vaeret koncernche­f i Tryg siden 2011, hvor han overtog chefstolen efter Stine Bosse.

Morten Hübbe har lige siden ekspandere­t, effektivis­eret og digitalise­ret Tryg, så virksomhed­en ifølge analytiker­e står som en staerk nordisk forsikring­skoncern, her hvor vi netop er trådt ind i et nyt årti.

Morten Hübbes samlede lønpakke – inklusive pension, bil og aktiebonus­ser – har en samlet vaerdi på 19,3 mio. kr. mod 18,8 mio. kr. året før. 2019-lønnen består af en grundløn på 11,3 mio. kr.

Bonusinfo

Tryg er ved at udvikle sig til en slags forsikring­ssektorens Danske Bank. Forstået på størrelse, skal det understreg­es.

Tryg oplyser i regnskabet, at 1,3 mio. kunder har fået udbetalt bonus i 2019. Helt konkret har de fået 8 pct. tilbage af det, som de har betalt for deres forsikring­er.

Hvis man dvaeler ved tallet 1,3 mio. kunder, svarer det til, at koncernche­f Morten Hübbe skal lette på hatten og hilse på ca. hver fjerde dansker, han møder, når han går en tur ned ad Strøget i København, fordi det er en Tryg-kunde. Det er omtrent samme kundeandel, som Danske Bank har herhjemme.

Der er dog den forskel, at Trygs samlede antal kunder er stigende, mens Danske Banks har vaeret vigende siden finanskris­en.

 ??  ?? De polske myndighede­r har netop fundet smittede vildsvin få kilometer fra graensen til Tyskland. Foto: Martin Lehmann/Polfoto
De polske myndighede­r har netop fundet smittede vildsvin få kilometer fra graensen til Tyskland. Foto: Martin Lehmann/Polfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark