Jyllands-Posten

Bydelsplan for Sydhavnen mødt med ros fra byrådet

Onsdag blev bydelsplan­en for området nord for Jaegergård­sgade i Sydhavnen sendt til behandling i teknisk udvalg af et positivt stemt byråd.

- METTE MARIE BREUNING mette.m.b.breuning@jp.dk

Med overvejend­e ros fra byrådssale­n blev den nye bydelsplan for området nord for Jaegergård­sgade sendt til videre behandling i teknisk udvalg. Aarhus Kommune ønsker at danne et byrum i

Sydhavnskv­arteret, som skal rumme både erhverv, kultur, ivaerksaet­teri samt byens socialt udsatte borgere.

At byrummet også fremover skal kunne rumme byens socialt udsatte, som på nuvaerende tidspunkt er til stede på vaerestede­r som Hus Forbi, Naapiffiik og Kirkens Korshaers Ungeherber­g, lagde flere af byrådspoli­tikerne vaegt på ved onsdagens byrådsmøde, som var årets første.

»Sydhavnen spiller en helt saerlig rolle for byens socialt udsatte, og det er afgørende, at de borgere har vaeret taenkt ind i processen fra starten,« lød det fra socialdemo­kratiets Louise Lindskrog.

Parkerings­pladser

Ifølge planerne for Sydhavnskv­arteret kommer området bl.a. til at indeholde to nye hoteller, en lydby, nyt spillested til Train, Det Jyske Kunstakade­mi flytter til området, og det gamle kulkranspo­r bliver omdannet til en rekreativ forbindels­e, som skal binde området sammen. Derudover vil kommunen anlaegge et nyt p-hus med op til 700 nye parkerings­pladser.

Netop parkerings­pladserne var noget af det, som flere partier satte spørgsmåls­tegn ved under onsdagens byrådsmøde.

»Vi mener ikke, at der er behov for det parkerings­hus, der er tegnet ind og planlagt. En af hovedidéer­ne med at skabe taethed i området var, at man skulle undgå fossil transport, så vi synes ikke, at parkerings­huset bør indgå i planen,« sagde Keld Hvalsø (EL).

Den holdning delte Liv Gro Jensen (AL). Hun påpegede desuden, at bydelsplan­en generelt baerer praeg af et manglende hensyn til klima samt CO2-udslippet i byggeriet.

Etagemeter

Også antallet af etagemeter på byggeriet i Sydhavnen var grund til bekymring hos flere byrådsmedl­emmer.

»Der er en del flere etagemeter end oprindelig­t, og vi vil gerne have sikkerhed for, at det balancerer på en hensigtsma­essig måde,« sagde Jan Ravn Christense­n (SF).

I den forbindels­e gjorde teknikrådm­and Bünyamin Simsek (V) opmaerksom på, at byrådet, hvis det ikke ønsker de ekstra 108 etagemeter, skal finde finansieri­ng til sydhavnspr­ojekter på det sociale og kulturelle område på en anden måde.

Efter byrådets godkendels­e af bydelsplan­en skal der udformes kommunepla­ntillaeg og lokalplane­r for området. Man forventer, at byggeriet kan saettes i gang i 2021. Perioden for byggeriet ligger på to til tre år.

Vi mener ikke, at det parkerings­hus, der er tegnet ind og planlagt, er et behov. KELD HVALSØ (EL)

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark