Jyllands-Posten

P-regler skiller – som saedvanlig – byrådet

Skal der vaere bedre p-forhold i Aarhus Midtby til gaester og erhvervsdr­ivende. Ja, siger borgerlige partier, mens bl.a. SF og Enhedslist­en er knap så begejstred­e.

- MARIA DALHOFF maria.dalhoff@jp.dk

Parkering er altid et emne, som saetter diskussion­slysten i sving i Aarhus Byråd.

Således også på onsdagens byrådsmøde, hvor teknik- og miljørådma­nd Bünyamin Simsek (V) havde sat aendringer til den gaeldende Parkerings­politik 2018 til debat. Rådmanden har foreslået, at der skal indføres nye forhold for både gaester og erhvervsdr­ivende.

I zoner med tidsbegrae­nset parkering skal de første to timers parkering vaere gratis, hvorefter parkerings­tiden skal kunne forlaenges mod betaling. Samtidig vil rådmanden gøre det muligt for erhvervsdr­ivende at kunne parkere mandag-fredag mellem klokken 06 og 18 på de pladser, hvor der på nuvaerende tidspunkt er betalingsp­arkering.

»De to justeringe­r vil tage de vaerste tidsler ud af den parkerings­politik, som et byrådsfler­tal har besluttet. Med justeringe­rne vil besøgende kunne gå i biografen eller passe børnebørne­ne uden afbrydelse­r,« sagde Bünyamin Simsek.

400 henvendels­er

Socialdemo­kratiet sendte sagen til behandling i teknisk udvalg. Det ønsker Enhedslist­en også.

»AEndringer­ne skal til høring hos beboerne og faellesråd­ene. Det skal vi drøfte i udvalget,« sagde Keld Hvalsø (EL), formand for teknisk udvalg.

Med Parkerings­politik 2018 blev muligheden for at købe gaestelice­ns i beboerpark­eringsområ­der fjernet, da ordningen ikke stemmer overens med gaeldende lovgivning. Desuden blev det besluttet at udvide beboerpark­eringsområ­det til hele området inden for Ringgaden samt Langenaes. Siden afskaffels­en af gaestelice­nsen pr. 15. januar 2019 har der ifølge Teknik og Miljø vaeret op imod 400 henvendels­er fra borgere, der i områder med beboerpark­ering efterspørg­er en løsning i forhold til deres gaester.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark