Jyllands-Posten

Et billetsalg på 85 mio. kr. er en svaer rekord at slå

Det går godt i musikhuset. Det betyder, at der er råd til at satse på de helt store navne, siger musikhusdi­rektøren.

- TINA BRYLD tina.bryld@jp.dk

Jan Christense­n kan godt maerke presset.

For Musikhuset Aarhus solgte for 85 mio. kr. biletter sidste år, og det er en rekord, der bliver svaer at slå, erkender direktøren, der onsdag i musikhuset kunne praesenter­e et udvalgt publikum for årets nye program.

»Vi lover i hvert fald ingenting. Måske vi i stedet skal måle på en anden måde, f.eks. ved at dokumenter­e kvaliteten af både det, vi viser, og af, at vi kan levere en ekstrem høj alsidighed på tvaers af genrer og prisniveau­er. Vi havde 150.000 gaester til gratisarra­ngementer i 2019,« siger han og konstatere­r, at der er medvind til kulturinst­itutionern­e i Aarhus.

»Aarhus er by med en maerkbar puls - vi oplever det hver dag. I 2019 havde vi 1 mio. gaester gennem dørene - det svarer i runde tal til, at hver eneste aarhusiane­r kom på besøg her tre gange på et år.«

Den store omsaetning giver mulighed for at bruge flere penge på kultur og oplevelser på de nu 11 scener, der er i og uden for huset, siger musikhusdi­rektøren.

Stor satsning

Der kommer omkring 1.500 arrangemen­ter af den ene eller den anden slags i huset, og en af årets helt store satsninger er musicalkom­edien ”Den Skaldede Frisør”, som kommer til april.

»Der er 38.000 billetter i salg - det er et tocifret millionbel­øb, vi har ude der. Over 15 mio. kr.,« siger han om musicalen, som Susanne Bier instruerer, og Thomas Helmig skriver musik til.

Ovenikøbet er det ”Vild Med Dans”-vinderparr­et Silas Holst og Jakob Fauerby, der er på scenen sammen med bl.a. Bodil Jørgensen, Niels Olsen, Xenia LachNielse­n og Maria Lucia. Sidstnaevn­te er ved at få syet sine kostumer om - hun er gravid og forventes at fylde lidt mere i april end nu.

Netop denne musical er noget af det, musikhuset­s nye kunstneris­ke chef, Jeppe Uggerhøj, ser frem til, fortaeller han og har endnu en musical på sit favoritlis­te: En ny, såkaldt luksusudga­ve af ”Dirty Dancing”, igen med Silas Holst og Mathilde Norholt som Johnny Castle og Frances ”Baby” Houseman.

Han glaeder sig også over, at Gaffa-Prisen for første gang skal uddeles i Aarhus, at man kan praesenter­e så store navne som jazzlegend­en Chick Corea og sangerinde­n Cecilia Bartoli.

»Det er også navne, der kun er råd til at få til Aarhus, fordi det går godt i musikhuset,« tilføjer Jan Christense­n, som selv i den grad ser frem til at høre den amerikansk­e singer/songwriter Susanne Vega.

Filmkoncer­ter

Graham Nash, Lisa Nilsson og Bo Kaspers Orkester er andre internatio­nale stjerner, der giver en koncert i musikhuset, ligesom der bliver rig lejlighed til at høre dansk musik: Tina Dickow, Annisette med DR BigBand, Anne Linnet, Aura Dione, Alex Vargas, Jakob Dinesen, Marie Key, Kvamie Liv, Claus Hempler, Sanne Salomonsen, Love Shop, Mads Langer, Rasmus Walter, Kira Skov, Noah med Danmarks Underholdn­ingsorkest­er, Isam B samt Nik og Jay.

Filmkoncer­ter er desuden på programmet. Aarhus Symfoniork­ester spiller for, når Store sal omdannes til en biografsal og viser film som ”Star Wars – The Empire Strikes

Back” og den store finale på ”Ringenes Herre”-trilogien. En ”Harry Potter”-koncert kommer også - uden film, men med masser af effekter.

Og ja, der er fundet plads til endnu en dansk stjerne: Ole Henriksen, der vil fortaelle om sin måde at vaere på over for sig selv og over for andre.

Aarhus er by med en maerkbar puls - vi oplever det hver dag. JAN CHRISTENSE­N, DIREKTØR, MUSIKHUSET AARHUS

 ??  ?? Kajsa Vala spillede for, da Musikhuset Aarhus med fra venstre direktør Jan Christense­n, kunstneris­k chef Jeppe Uggerhøj og pressemeda­rbejder Thomas Råhlin i spidsen onsdag praesenter­ede det nye program for 2020 for et udvalgt publikum. Foto: Stine Rasmussen
Kajsa Vala spillede for, da Musikhuset Aarhus med fra venstre direktør Jan Christense­n, kunstneris­k chef Jeppe Uggerhøj og pressemeda­rbejder Thomas Råhlin i spidsen onsdag praesenter­ede det nye program for 2020 for et udvalgt publikum. Foto: Stine Rasmussen
 ??  ?? Frederik Cilius (tv.) og Rasmus Bruun fra Den Korte Radioavis varslede onsdag i Musikhuset Aarhus, at de og Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm for alvor er tilbage i showbusine­ss og kommer til Musikhuset Aarhus i marts. Foto: Stine Rasmussen
Frederik Cilius (tv.) og Rasmus Bruun fra Den Korte Radioavis varslede onsdag i Musikhuset Aarhus, at de og Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm for alvor er tilbage i showbusine­ss og kommer til Musikhuset Aarhus i marts. Foto: Stine Rasmussen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark