Jyllands-Posten

Michelle Merlit fra Viby er årets damespille­r i dart – og karrierepi­len peger op

Den 27-årige Michelle Merlit er opvokset i en dartfamili­e, men det er først i de seneste år, hun er begyndt at spille for alvor.

- MARTIN HAAHR LUND Martin.H.Lund@jp.dk

Det er en dyb lyd af pile, der saetter sig tungt fast i dartskiver, som fylder den lille kaelder midt i boligområd­et Søndervang­en i Viby, hvor dartklubbe­n Neptun har hjemme.

»Det er laekkert at høre. Du kan godt høre, om det er et sjusket kast, eller om du faktisk er koncentrer­et,« siger den 27-årige Michelle Merlit.

Hun er for nylig blevet kåret til årets danske damespille­r i dart.

»Det er spaendende og har medført mange nye ting. Jeg er lige kommet med i bruttotrup­pen til det danske landshold, og så er medieinter­essen stor, det har jeg ikke vaeret vant til før,« siger hun og tilføjer, at det kraever lidt ekstra af hende.

»Jeg er blevet skubbet lidt, og »gør det nu bare,« har det lydt fra min familie.«

Og familiens mening fylder meget, for den er den altoverche­lle Merlit er nået så langt.

»Det bedste ved dart er for mig sammenhold­et, og at det er en familietin­g,« siger hun.

Opvokset med dart

Begge foraeldre spiller dart, og faren, Mikael Merlit, var med til at etablere dartklubbe­n for over 30 år siden på Neptunvej, deraf navnet Neptun, men da den blev nødt til at lukke, tilbød boligforen­ingen i Søndervang­en, at den gerne måtte slå sig ned hos dem, og der har klubben nu vaeret i to år.

»Min far startede med at spille, da han var 14 år,« siger Michelle Merlit, inden hendes far, Mikael Merlit, lige tager et ophold i kastene og med en hånd korrigerer og viser, at han var meget lille.

»Hvis du spørger mig, så er han rigtig dygtig og Danmarks bedste herrespill­er, men ikke på papiret, for hans ryg kan ikke holde til at stille op i turneringe­r,« tilføjer hun.

Michelle Merlit blev dog ikke fanget af dart så tidligt som faren. Selv om dart har vaeret en del af opvaeksten, har hun ikke altid haft interessen for at spille på højt niveau.

»Jeg fik det ind med modermaelk­en, så på den måde har jeg vaeret heldig. I de seneste par år har jeg fået det godt personligt og mere ro på samt vaeret med ude til mange staevner, og lige pludseligt begyndte det at gå fremad,« fortaeller Michelle Merlit.

Med udtagelsen til landsholde­t har hun fået ekstra blod på tanden til at ville det endnu mere.

»Mit naeste step er, at jeg gerne vil med til Nordic Cup, der ligger i slutningen af april og starten af maj. Det er mit naeste mål, men inden da skal jeg vise, at jeg er en af de bedste, som landsholds­traeneren skal tage med. Vi er fem, der kaemper om fire pladser.«

Kraever diciplin

Det burde ikke blive noget problem, forlyder det. Michelle Merlit vil ikke selv sige det, for på trods af en aktuel placering som nummer fem på den danske rangliste er det ifølge et par af de opmødte spillere i klubben hende, de andre skal slå.

Hun er ved at gøre klar til aftenens traening.

»I dag har jeg fokus på mine tyvere og spillukker­e. Jeg har rigtig svaert ved at koncentrer­e mig, når jeg er til et staevne. Jeg prøver at blive bedre til at bygge en boble, når jeg spiller.«

Traeningen sluger mellem to og tre timer hver dag, og med et arbejde som nattevagt på en tankstatio­n kraever det disciplin.

»Jeg tager på arbejde fra kl. 10 om aftenen til syv naeste morgen. Så sover jeg til kl. 12, hvor jeg så traener, for så at gå hjem at sove igen. Det kan vaere hårdt, men man opnår ikke succes uden en indsats,« siger Michelle Merlit.

Til gengaeld har hun ikke så langt til Neptuns traeningsl­okale: »Jeg bor lige ovre på den anden side af vejen.«

Takket vaeret den 25-årige englaender Fallon Sherrock har kvinder og dart vaeret massivt daekket i den seneste tid, da hun under VM nåede til tredje runde blandt de bedste maend. Siden har en anden englaender, Lisa Ashton, som den første kvinde nogensinde klaret kvalifikat­ionen til dartens pro-tour.

Men kvinderne er ikke idoler for Michelle.

»Jeg drømmer om, at min far siger, at han har vaeret stolt af mig i mange år,« siger Michelle Merlit, hvorefter en hjertelig latter bryder frem hos både moren og faren.

»Min far er jo min traener, så jeg kaster og er lidt som ham, når jeg spiller dart. Ham laerer jeg meget af,« siger Michelle Merlit.

»Fortael om dit seneste opslag på Facebook,« siger faren Mikael Merlit.

»Min far er jo rigtig god til at spille dart. Vi står og spiller et bull-spil, og jeg laver tre røde i bullseye, som gør, at jeg faktisk vinder 6-0 over ham. Der var så meget ros, at han tvang mig til at poste opslaget,« siger Michelle Merlit med et stort grin.

»Det var staerkt, det er ikke sket før. Det var megaflot, jeg tager hatten af, så hun kan godt, når hun lige bliver presset,« siger Mikael Merlit.

 ??  ?? Naeste weekend skal Michelle Merlit til verdens største dartstaevn­e i Holland. »Det bliver sindssygt. Man skal ikke forvente for meget, men jeg spiller bare mit eget spil, og hvis det kører, så er jeg faktisk tilfreds lige meget hvad.« Foto: Mikkel Berg Pedersen
Naeste weekend skal Michelle Merlit til verdens største dartstaevn­e i Holland. »Det bliver sindssygt. Man skal ikke forvente for meget, men jeg spiller bare mit eget spil, og hvis det kører, så er jeg faktisk tilfreds lige meget hvad.« Foto: Mikkel Berg Pedersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark