Jyllands-Posten

Far til forsvundne søstre: Nu er de bragt i sikkerhed

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

For snart fire år siden forlod de dansk-tyrkiske søstre Leyla Olgun og Hazal Olgun Danmark uden at sige et ord til deres familie.

Siden har kvindernes far, Yasar Olgun, ihaerdigt forsøgt at finde dem ved bl.a. at gennemsøge den tyrkisk-syriske graense, Istanbul og flere graensebye­r, der har fungeret som IS-transitrut­er for fremmedkri­gere.

Han mener nemlig, at de to søstre forlod Danmark for at tilslutte sig Islamisk Stat, efter at de i 2015 deltog i et korankursu­s hos en palaestine­nsisk kvinde fra Kisumparke­n i Brøndby Strand, hvor familien på davaerende tidspunkt boede.

»Jeg ved ikke, hvad der skete. Men mine døtres tiltagende religiøsit­et skete under den seneste tid, mens de gik på korankursu­s hos den palaestine­nsiske kvinde,« udtalte Yasar Olgun til Jyllands-Posten i forbindels­e med døtrenes forsvinden.

Uvished om deres faerden

Nu ser faderens søgning imidlertid ud til at vaere lykkedes.

Ifølge TV 2 skriver han på sin Facebook-profil, at han har bragt døtrene i sikkerhed i Tyrkiet.

Det er endnu uvist, hvad søstrene praecis har foretaget sig, mens de har opholdt sig uden for Danmarks graenser.

Videooverv­ågning fra Istanbuls Atatürk-lufthavn viste dog, at de natten til den 27. maj 2016 rejste ind i Tyrkiet. Et andet overvågnin­gskamera har sidenhen vist, at søstrene steg ud af en taxa i Bagcilar-kvarteret i det centrale Istanbul.

Leyla Olgun og Hazal Olgun var henholdsvi­s 24 og 19 år, da de forlod Danmark.

Ifølge TV 2 er søstrene født og opvokset i Danmark, men har tyrkisk statsborge­rskab. Deres danske opholdstil­ladelse er blevet inddraget efter deres afrejse, hvorfor de umiddelbar­t ikke har mulighed for at vende tilbage til Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark