Jyllands-Posten

Laege opdagede tegn på kraeft hos en fremmed i Bilka-køen

- ANDERS JØRGENSEN anjo@jp.dk

»Tak til den laege, der ved kassekøen i Bilka for omkring 14 dage siden henvendte sig til mig vedrørende mit modermaerk­e på kinden, som han syntes, at jeg skulle få tjekket.«

Sådan lyder indledning­en på det laeserbrev, som den 81årige Jørgen Baek fra Løsning forleden havde indsendt til Vejle Amts Folkeblad. Her skriver han, at han håber, at laegen laeser med, da han gerne vil sende ham et par flasker rødvin som tak.

For Jørgen Baek tog advarslen alvorligt. Han fik en akut tid hos sin laege, dagen efter var han ved hudlaege, og i samme uge blev han opereret på Vejle Sygehus, hvor man efterfølge­nde har bekraeftet, at modermaerk­et havde forstadier til kraeft, men at det ikke havde nået at sprede sig.

Nu er Jørgen Baeks helt blevet fundet. Laegen fra Bilka hedder Sune Kristensen og er praktisere­nde laege i Kolding.

Han mener, at han blot gjorde sin pligt, da han opdagede det farlige maerke.

»Jeg stod og pakkede mine varer, da jeg tilfaeldig­t vendte mig om og kiggede på den mand, som var ved at betale. Han havde et modermaerk­e, som var både stort, asymmetris­k og forskellig­farvet, og det er tre faresignal­er. Jeg overvejede kort, om jeg skulle holde min kaeft eller sige noget, men jeg kunne ikke have det på min samvittigh­ed at lade vaere,« beretter laegen Sune Kristensen til jv.dk om episoden, der fandt sted i Bilka i Vejle.

Han er glad for at høre, at Jørgen Baek tog advarslen alvorligt og fik fjernet modermaerk­et, og han mener, at vi generelt bør vaere bedre til at vaere opmaerksom­me på hinanden. For ham var det ikke første gang, at han har henvendt sig til fremmede om modermaerk­er.

»Jeg har to gange før bedt en fremmed om at få tjekket et modermaerk­e. En gang i en cykelbutik og en gang på gaden. I det ene tilfaelde var det alvorligt, ligesom med Jørgen, og i det andet var det ikke noget. Men ingen gange er det blevet taget ilde op, og jeg er sikker på, at jeg også vil reagere, hvis jeg oplever noget lignende i fremtiden,« siger Sune Kristensen til jv.dk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark