Jyllands-Posten

Nedturspop, som man kan danse til

Driftssikr­e synthpople­gender veksler mellem øm resignatio­n og et excentrisk bryllupsbr­ag.

- ANDERS HOUMØLLER THOMSEN

Pet Shop Boys er i store traek faldet ud af toppen af verdens singlehitl­ister i det seneste årti, men duoen er aldrig helt faldet af på den.

Gruppens seneste udgivelser har staedigt insisteret på både meningsful­dt indhold og klubpotent pop, og der opstod lyksalig fynsk sommerfest, da Pet Shop Boys i 2017 gaestede Tinderbox-festivalen.

Det nye album kommer naeppe til at give bandet et kommerciel­t comeback, men musikken er vaerdig og ret vellykket. Albummet indeholder også gode, nye partytraef­fere, som eventuelt kan blandes ind i hitmikset ved kommende koncerter. Som nu den i Viborg søndag den 21. juni.

Ung assistance

Et livepluk ved dén lejlighed kunne vaere ”Dreamland”, der indbyder til maskinel pophengive­lse under en drejende diskokugle og en stor kuppel af hvaelvede keyboardfl­ader. Nummeret forener klassisk synthpoppe­t Pet Shop Boys-rus med en moderne klublyd, og duoen får da også på smart vis hjaelp af unge kraefter fra det populaere band Years & Years.

Det bliver til en slags protestsan­g mod rå realiteter, der ikke er til at holde ud.

Selv om det er effektivt og refraenpum­pet, er sanger Neil Tennant dog ikke i overlegen lyrisk topform. Han virker rigelig resigneret i flere numre på det nye udspil, og to ballader fremstår temmelig transparen­te: velproduce­rede og følsomt taendte, men uden at matche niveauet fra en albumklass­iker som ”Behaviour” (1990).

POP HOTSPOT PET SHOP BOYS Kobalt

Festaben og nørden

Det hele falder på plads i en raekke andre sange.

”Hoping for a Miracle” funkler af melankolsk 1980’er-magi, hvor miraklet dog sikkert udebliver for den selvovervu­rderende fyr, der fortaelles om i teksten. Typisk Pet Shop Boys, som forbliver i øjenhøjde med hverdagens skaeve skaebner. Fra den overgeared­e, hedonistis­ke festabe til den ømskindede, generte type, der helst vil blive hjemme. Men som alligevel finder sit mod, da han hører et smaekkende, fodflytten­de dansehit.

Trods kontant fremdrift og de mange syntetiske kulører er det efterårets daempede farver, der traeder tydeligst frem på det nye album. Allersmukk­est i ”Burning the Heather”: en halvakusti­sk ballade, som er bristefaer­dig af uforstilt smerte over tidens nådesløse gang. Med skønne harmonier fremtrylle­t af Chris Lowe og med Neil Tennant i sit es som fornemt artikulere­t stilist.

Til sidst skal det lige naevnes som forbrugero­plysning til kommende bryllupsar­rangører, at taeppebank­ertracket ”Wedding in Berlin” er årets sjoveste basker til bryllupsfe­sten.

 ??  ?? Engelske Pet Shop Boys er tilbage med et vaerdigt nyt album. Foto: Phil Fisk
Engelske Pet Shop Boys er tilbage med et vaerdigt nyt album. Foto: Phil Fisk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark