Jyllands-Posten

Regeringen nøler, Venstre har leveret

-

Etårsdagen for Mette Frederikse­ns store valgløfte om en tidlig pension for en saerligt udvalgt gruppe er passeret. Alligevel har Socialdemo­kratiet endnu ikke fremlagt en konkret model, der skal sikre en ret til tidlig pension. Det var ellers mit indtryk, at det ville vaere det første, en socialdemo­kratisk regering ville tage fat på. Imens den socialdemo­kratiske regering nøler, leverede Venstre. For vi har leveret på vores løfte om en tidlig pension for nedslidte danskere, som vi aftalte at indføre i VLAK-regeringen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre. En aftale, som Socialdemo­kratiet senere er tiltrådt.

Med vores nye seniorpens­ion har vi sikret, at nedslidte borgere – uanset om de er psykisk eller fysisk nedslidte – som kan arbejde 15 timer eller mindre om ugen, får mulighed for at traekke sig op til seks år før den almindelig­e folkepensi­onsalder. Vi har sikret, at nedslidte borgere kan søge om den nye seniorpens­ion allerede fra den 1. januar i år. Og de kan traekke sig med en ydelse på op til 18.900 kr. om måneden. Danskere, der efter et langt arbejdsliv er blevet nedslidte, fortjener at kunne traekke sig fra arbejdsmar­kedet. Uanset om de er fysiske eller nedslidte. De fortjener at kunne gøre det vaerdigt. Derfor har vi indført en seniorpens­ion.

S har stillet en lang raekke danskere i udsigt, at netop de kan gå tidligt på pension. Faktisk så mange, at hver femte dansker forventer, at de får ret til at traekke sig tidligere fra arbejdsmar­kedet, når Socialdemo­kratiet engang vaelger at fremlaegge sin model.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark