Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

80 ÅR

Knud Thorgaard, fhv. borgmester, Ebeltoft. Knud Thorgaard voksede op lidt uden for Rødding, hvor han hver anden dag gik i på Ingstrup Skole. De andre dage hjalp han til i sine foraeldres landbrug. Han stoppede i skole, da han blev 14 og startede som tjenesteka­rl på tre nabogårde. I 1957 startede han dog på Haslev Højskole og tog senere laererudda­nnelsen på Nr. Nissum Seminarium, hvorfra han dimittered­e i 1963. Han blev efterfølge­nde ansat ved Ebeltoft skolevaese­n, hvor han var indtil 2002. Han var med til at stifte SFEbeltoft i 1975 og blev i 1998 borgmester. Han var derudover en del af Ebeltoft Byråd fra 1978 til 2006. Nu bliver tiden brugt på familie, rejser og et par bestyrelse­sposter.

Niels Bjørn Povlsgaard, arkitekt og projektled­er, Hovedgård. I 2009 blev Niels Bjørn Povlsgaard uddannet arkitekt fra Arkitektsk­olen Aarhus og startede kort herefter tegnestuen Gjøde og Povlsgaard

Arkitekter, som bl.a. stod bag designet af flere kunstudsti­llinger på museet Aros og Den Uendelige Bro i Aarhus. Siden 2017 har han arbejdet taet sammen med billedhugg­eren Ingvar Cronhammer om rummene til kirke, tro og refleksion i den kommende Forum-bygning på Skejby Universite­tshospital. I dag arbejder Niels Bjørn Povlsgaard desuden for Destinatio­nen Haervejen i Vejle, hvor han står i spidsen for udviklinge­n af den historiske vandrerute på tvaers af 15 jyske kommuner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark