Jyllands-Posten

AEgtepar har tjent millioner på at kremere kaeledyr

-

Få dit afdøde kaeledyr kremeret og haeldt i en urne, eller få asken smeltet ind i et halssmykke eller et par øreringe.

Sådan vaelger flere at gøre, når deres elskede kaeledyr går bort. En driftig østjysk forretning­smand har ligefrem gjort kremering af kaeledyr til sin levevej – og han er nu blevet millionaer på det.

For få måneder siden solgte Knud Ribergaard sammen med sin hustru virksomhed­en Dansk Dyrekremer­ing i Hedensted. Det indbragte parret i omegnen af 14 mio. kr., viser et nyt regnskab fra Knud Ribergaard­s private holdingsel­skab.

Køberen af dyrekremat­oriet var Anicura-koncernen, der har over 300 dyrlaeger og dyrehospit­aler i Europa.

Knud Ribergaard stiftede Dansk Dyrekremer­ing i 2005. Dengang var kremering af kaeledyr langt mindre udbredt, men i takt med at kaeledyr er blevet en mere integreret del af familien – og afskeden med dem mere personlig – har forretning­en taget fart.

Syv år i traek har Dansk Dyrekremer­ing haft overskud. Knud Ribergaard og hans hustru udvidede i 2018 med et nyt krematoriu­m i Ringsted. Der er to af slagsen.

At det nu bliver en kaede af dyrehospit­aler, der skal saelge kremering som en sidste afsked, er ikke helt tilfaeldig­t. Knud Ribergaard har tidligere fortalt, hvordan dyrlaeger ofte fungerer som mellemled, når kunder tager kontakt til ham./Simonsen/

 ??  ?? Foto: JP
Foto: JP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark