Jyllands-Posten

Tobaksfirm­a skal betale reklamebød­e

En ulovlig reklame for tobakspast­iller udløser bøde fra Forbrugero­mbudsmande­n.

- SØREN KRAGBALLE soeren.kragballe@finans.dk

Tobaksprod­ucenten Hermann Krügers har accepteret at skulle betale en bøde på 200.000 kr. for en ulovlig reklame for tobakspast­iller.

Det var Forbrugero­mbudsmande­n, der anmeldte selskabet til politiet, og Hermann Krügers har erkendt sin brøde i forbindels­e med reklamer i perioden 2017 til 2019.

Tobaksprod­ucenten reklamered­e blandt andet for Oliver Twist-tobakspast­iller på sin hjemmeside med saetninger­ne: »Kun den absolutte bedste tobakskval­itet« og »Det er vaesentlig­t billigere at bruge tobakspast­iller fremfor at bruge cigaretter.«

Tobaksprod­ucenten havde desuden reklameret for Oliver Twisttobak­spastiller ved hjaelp af virksomhed­ens egne spørgeskem­aundersøge­lser på Facebook.

Det er i strid med tobaksrekl­ameloven at fremhaeve, anprise eller på anden måde promovere tobaksvare­r ved salgsfremm­ende udsagn, mente Forbrugero­mbudsmande­n, og det erkendte selskabet.

»Al reklame for tobaksvare­r, der har til formål at fremme salget, er forbudt. Reklamefor­buddet er meget vidtgående, og det er vigtigt, at branchen forstår det. Forhandler­e, der reklamerer for tobak, kan forvente at blive politianme­ldt,« siger forbrugero­mbudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Forbrugero­mbudsmande­n har det seneste år politianme­ldt flere virksomhed­er for at have overtrådt et tilsvarend­e forbud mod at reklamere for e-cigaretter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark