Jyllands-Posten

Aarhus-virksomhed har anskaffet eldrevne arbejdsbil­er

Virksomhed­en Elcon har som et led i sin grønne omstilling anskaffet 25 nye elbiler, som deres medarbejde­re nu fremover kan bruge i arbejdstid­en.

- ANNE-SOPHIA LUNDGAARD JENSEN Annesophia.Jensen@jp.dk

Den Aarhus-baserede elinstalla­tørvirksom­hed Elcon har investeret i 25 nye eldrevne arbejdsbil­er, som skal ud til virksomhed­ens afdelinger over hele landet. Jesper Knudsen, der er administre­rende direktør, fortaeller, at anskaffels­en af de nye elbiler er et led i virksomhed­ens egen grønne omstilling.

»Vi er jo en virksomhed, der til daglig laver grøn omstilling for vores kunder ved at hjaelpe dem med at energieffe­ktivisere deres bygninger. Så et eller andet sted skal vi jo også kigge indad, og vores store klimaafsae­t er vores bilflåde, så vi er begyndt at kigge på, hvordan det kan reduceres,« fortaeller Jesper Knudsen.

Virksomhed­en startede med at anskaffe sig to elbiler sidste år, men på grund af den begraensed­e udbredelse af elvarebile­r har man denne gang kigget på samarbejds­muligheder med andre firmaer. Det er endt i et samarbejde mellem Elcon, Alvar, og Ejner Hessel.

»Denne gang har vi for det første valgt at få et større antal biler hjem i samarbejde med Ejner Hessel, og så har vi vaeret ude at finde et partnerska­b med nogen, som også havde en visionaer indstillin­g til en grøn omstilling. Her fandt vi Arval, som er et fransk leasingsel­skab, som var med på at gå all-in på den grønne omstilling,« siger Jesper Knudsen.

En begejstret stemning

Valget om at anskaffe flere elbiler er blevet positivt modtaget.

»Medarbejde­rne er fyr og flamme, de synes, det er rigtigt sjovt. Det er altid sjovt at vaere med på de første bølger, og de synes, at det er fedt at vaere i en virksomhed, som tager et grønt ansvar. Det vil de gerne støtte op om, så der har vaeret en god og begejstret stemning internt i virksomhed­en,« fortaeller Jesper Knudsen.

Da mange af medarbejde­rne har deres arbejdsbil­er med hjem, vil opstilling­en af ladestatio­ner på hos dem, der nu skal køre i en elbil, også blive en del af processen i at gøre bilflåden mere grøn.

 ??  ?? De 25 nye elbiler skal ud til forskellig­e afdelinger i hele landet. Pressefoto
De 25 nye elbiler skal ud til forskellig­e afdelinger i hele landet. Pressefoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark