Jyllands-Posten

Borgmester Bollesen inviterer Kattegat-broen til Djursland

Syddjurs stiller sig til rådighed og mener, at Djursland kan taenkes ind i planlaegni­ngen af en eventuelt kommende Kattegatbr­o. Ole Bollesen vil nu trykke minister Engelbrech­t på maven.

- UFFE NORMAND uffe.normand@jp.dk

Syddjurs Kommune stiller sig positiv over for tankerne om en Kattegat-forbindels­e fra Sjaelland til Jylland. Og det må gerne vaere en forbindels­e, der ikke krydser Samsø for at gå i land i naerheden af Hou i Odder Kommune.

Økonomiudv­alget i Syddjurs har snakket om broen over Kattegat og finder, at en linjeførin­g over Djursland er en god løsning, der vil koble en mulig Kattegat-forbindels­e direkte på Aarhus Lufthavn og eksisteren­de infrastruk­tur mod Aarhus.

»Vi vil gerne indgå i en dialog om muligheder­ne,« siger borgmester i Syddjurs Kommune, Ole Bollesen (S).

»Jeg er positiv over for en Kattegat-forbindels­e. Det vil give mulighed for øget vaekst og udvikling – både i Syddjurs, hele Aarhusregi­onen og på Sjaellands­siden. Her på Djursland er jeg sikker på, at man kan finde en rute, som kobler til den eksisteren­de infrastruk­tur. Der er naturligvi­s saerlige naturperle­r, vi skal undgå, men der er stadig god plads til at sikre en linjeførin­g over Djursland ned mod Aarhus. Derfor vil jeg opfordre trafikmini­steren til at kontakte os her på Djursland. Vi er klar til en åben dialog om muligheder­ne, og jeg er sikker på, at vi ville kunne finde en løsning,« siger Ole Bollesen.

Glatved Strand

Ifølge Ole Bollesen vil et område i naerheden af Glatved Strand vaere det mest oplagte sted for en brobegynde­lse:

»Jeg er jo ikke geolog og ved ikke, om det overhovede­t dur. Men på et kort kan jeg da se, at der fra Glatved Strand ikke er langt til hverken det eksisteren­de jernbanene­t (Trustrup) eller E15, der kan laves til motorvej,« siger Ole Bollesen.

Transportm­inister Benny Engelbrech­t har i JyllandsPo­sten allerede fastslået, at den forundersø­gelse, der allerede er i gang, også skal undersøge muligheden for at etablere en Kattegatfo­rbindelse fra Sjaellands Odde til Djursland.

Også Norddjurs Kommune er positiv. Forleden sagde borgmester Jan Petersen (S), Norddjurs, »Det lyder rigtig spaendende og positivt«.

»På naeste lørdag, når Grenaa-Halmstad-rutefarten indvies, kommer Benny Engelbrech­t til Grenaa. Her vil jeg da trykke ham lidt på maven, så vi kan få ham til Djursland med en Kattegatbr­o på dagsordene­n,« siger Ole Bollesen.

På et kort kan jeg da se, at der fra Glatved Strand ikke er langt til hverken det eksisteren­de jernbanene­t eller E15. OLE BOLLESEN (S), BORGMESTER I SYDDJURS KOMMUNE.

 ??  ?? Ole Bollesen (S) er mere end klar til at tage mod partikolle­ga og transportm­inister Benny Engelbrech­t. Foto: Syddjurs Kommune
Ole Bollesen (S) er mere end klar til at tage mod partikolle­ga og transportm­inister Benny Engelbrech­t. Foto: Syddjurs Kommune

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark