Jyllands-Posten

Fredeliger­e trafik i midtbyen og flere grønne områder

Partierne var overordnet positive, da byrådet onsdag diskutered­e planerne om en trafikal fredeliggø­relse i Aarhus midtby. Flere partier ønskede dog at få belyst behovet for flere og bedre parkerings­pladser.

- METTE MARIE BREUNING mette.m.b.breuning@jp.dk

Flere traeer, ensrettede veje, flere parkerings­pladser og hastigheds­daempning for bilister. Det kan blive en del af den trafikale realitet i midtbyen i Aarhus, hvis byrådet vaelger at bevilge midler til den plan for trafikal fredeliggø­relse, som var på dagsordene­n ved byrådsmøde­t onsdag aften. Her blev sagen sendt til behandling i Teknisk Udvalg.

Med fredeliggø­relsen ønsker Teknik og Miljø at mindske trafikken i midtbyen og sikre grønne byområder til ophold.

Flere parkerings­pladser

Første etape i sagen skal efter planen finde sted på Frederiksb­jerg. Her er arbejdet allerede gået i gang på Gerlachsga­de som følge af et samarbejde mellem Frederiksb­jerg og Langenaes Faellesråd, herunder beboere og butikker på Frederiksb­jerg, og Aarhus Kommune. Kommunen vil bl.a. plante traeer ved Christian Kiers Plads og Frederiksb­jerg Torv, lave flere ensrettede veje og optimere parkerings­forholdene ved bl.a. Ingerslevs Boulevard.

Netop parkerings­optimering­en satte flere partier spørgsmåls­tegn ved under onsdagens byrådsmøde. Louise Lindskrog (S) praesenter­ede her sin bekymring for, hvor meget af byrummet der skal bruges til gadeparker­ing, og hvor meget byrum der skal benyttes til ophold og prioriteri­ng af natur.

»Der er hver eneste dag 1.000 parkerings­pladser i midtbyen, som ikke bliver brugt. En af de vigtigste opgaver, vi har, er at få flyttet parkeringe­n fra gaderne til parkerings­husene. Det modsatte af den politik er at omdanne mere af midtbyens rum til gadeparker­ing og øge incitament­et til at bruge bilen frem for andre transportf­ormer,« sagde hun.

Til det påpegede teknikrådm­and Bünyamin Simsek (V), at han i forbindels­e med et borgermøde med Frederiksb­jerg og Langenaes Faellesråd oplevede stor interesse for netop parkering fra borgerne. Rådmanden understreg­ede vigtighede­n af at lytte til borgerne og deres ønsker.

Tilgaengel­ighed

Både Dansk Folkeparti og Radikale Venstre fremstille­de ønske om at få belyst, hvordan kommunen ønsker at sikre, at også borgere med

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark