Jyllands-Posten

Derfor er en testkamp i Farum en fredag i januar af stor betydning

Brøndbys salg af de største profiler øger i den grad AGF’s muligheder for succes i foråret.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Mon ikke traener David Nielsen, sportschef Peter Christians­en og de øvrige AGF-ledere går og hygger sig lidt i denne tid? Stort set hver dag er der – set med aarhusians­ke øjne – opløftende nyheder fra Brøndby, der inden forårets resterende kamp gerne vil manifester­e sig om aspirant til medaljer.

I den seneste tid har Brøndby solgt topscorer Kamil Wilczek og midtbanesp­illeren Dominik Kaiser. Polakken røg for angiveligt 10 mio. kr. til den tyrkiske midterklub Gözpete i Izmir, hvor den 32-årige polak kan forlaenge karrieren i et par år og tjene en skilling.

Dominik Kaiser smuttede til den tyske 2. Bundesliga­klub Hannover 96 for et beløb i underkante­n af 4 mio. kr., en fornuftig handel, med tanke på at tyskerens aftale alligevel løb ud efter denne saeson. Også ligatopsco­rer Wilczeks aftale stoppede efter denne saeson, så hvis Brøndby skulle realisere lidt penge, var det nu.

Svedige håndflader

Men mon ikke traener Niels Frederikse­n har lidt svedige håndflader; Kamil Wilczek stod bag 17 mål for Brøndby i efteråret, Dominik Kaiser tordnede otte styk ind fra sin midtbanepo­sition, i alt 25 mål stod de to for i et halvår, da Brøndby lavede 37 mål i alt i Superligae­n.

Taktisk var det de to udenlandsk­e profiler, som modstander­ne – også AGF – holdt øje med og talte om inden de indbyrdes opgør, begge skal erstattes, og selv om skifterne udløser rede penge samt sparede lønkroner, er det vanskeligt at se, at Brøndby kan nå samme niveau som i efteråret. Hvor der endda var en del udfald som f.eks. et nederlag til AGF på egen bane. På 0-3, i øvrigt.

Ud over de rent sportslige udfordring­er slås Brøndby med at forsøge at bringe balance i klubben, som står til at komme ud med et minus på 80 mio. kr.

En svaer forvandlin­g

Omstilling­en fra at vaere en klub, der henter dyre og halvdyre profiler ind, til at fremstå som en klub, der primaert udvikler sit eget spillermat­eriale som i gamle dage i Brøndby, kan få store konsekvens­er i tabellen for klubben.

I en af Danmarks største klubber er selvforstå­elsen ganske enkelt ikke til, at klubben ikke når med i slutspille­t om mesterskab­et, faktisk hedder målsaetnin­gen mindst toptre. Men i fodbold er intet givet. Hvem siger, at Brøndby bliver blandt de seks bedste i denne saeson, hvor Brøndby slutter af med fire af seks kampe på udebane?

Inden de sidste seks kampe i grundspill­et har

AGF et forspring på fire point ned til Brøndby, som i sine seks kampe skal op mod OB på udebane, AaB på udebane, Lyngby hjemme, FC Nordsjaell­and på udebane, Sønderjysk­e hjemme og AC Horsens på udebane.

Seks andre klubber vil hjertens gerne med i topseks, under Brøndby halser AaB, Randers FC, FC Nordsjaell­and, et vaesentlig­t forstaerke­t OB samt Lyngby og AC Horsens.

Kan de unge spillere i Brøndby på rekordtid slå til og baere holdet fremad? Selvfølgel­ig kan sportsdire­ktør Carsten V. Jensen nå at supplere truppen med mere erfarne og driftssikr­e spillere, men al udskiftnin­g kraever tid.

Hvad med AGF?

Hvad har AGF med Brøndbys ageren at gøre? Faktisk en hel del. Økonomisk er AGF blevet en sund forretning de seneste år, og samtidig har David Nielsen fået udviklet et hold, der ved indgangen til foråret er en reel kandidat til bronzemeda­ljerne.

I AGF har en stamme af spillere efterhånde­n vaeret sammen i laengere tid, der er ro på, fornemmels­en er, at det går støt i den rigtige retning, og set udefra er det vanskeligt at forestille sig, at AGF som sådan krakelerer i foråret.

I AGF vil hverken traener eller sportschef begynde at analysere på, hvad der foregår på de indre linjer i Brøndby, AGF koncentrer­er sig om sit eget, om at finindstil­le et hold, som kan hive de sidste point hjem til en topsekspla­cering samt forsøge at nå i semifinale­n i pokalturne­ringen i en kvartfinal­e i Esbjerg.

Salg af profiler kan snildt komme på tale i AGF, som råder over varme navne som Mustapha Bundu og Mustafa Amini, men selv uden den hurtige fløj og temposaett­eren på midtbanen er der så meget bund i AGF-holdet, at det ikke vil svaekke, som salget af Kamil Wilczek og Dominik Kaiser kan komme til. Det er i foråret, AGF skal slå til.

Derfor er en testkamp i Farum mod FC Nordsjaell­and en fredag af stor betydning for AGF.

Salg af profiler kan snildt komme på tale i AGF, som råder over varme navne som Mustapha Bundu og Mustafa Amini.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark