Jyllands-Posten

Her er lighederne mellem prostituti­on og boligpolit­ik

I øjeblikket forhandler vi om, hvordan vi undgår, at boligspeku­lanter saetter deres kløer i danske ejendomme. Løsningen skal vaere baseret på viden.

- METTE HJERMIND DENCKER medlem af Folketinge­t, Dansk Folkeparti

Lige for tiden er vi i fuld gang med boligforha­ndlinger, som helst gerne skal ende ud i, at Danmark bliver et uattraktiv­t land for hurtige boligspeku­lanter, der vil ”buy it, fix it, sell it”, uden samtidigt at udhule et marked, der har fungeret fint i mange år mellem lejere og udlejere.

Jeg har vaeret til flere møder i ministerie­t, som jeg dårligt kan kalde forhandlin­ger. Ministeren afsaetter en time til halvanden. Den første halve time går med, at hans embedsmaen­d viser powerpoint­s. Derefter en kort overfladis­k ”føle hinanden på taenderne” af, hvor vi hver isaer står, i rød stue og blå stue. Det er nogenlunde samme sted, hvor danskerne stod i forhold til tyskerne under Slaget på Dybbøl Banke i 1864.

Der er to ting, som jeg er saerlig opmaerksom på.

1. Uvidenhed.

Alle er enige om, at boligspeku­lanter, der ikke er sat i verden, for at lejere skal leve trygt i deres hjem, er et problem. Vi skal sikre, at de udenlandsk­e kapitalfon­de med hurtige, smarte idéer, som ikke har forstået vigtighede­n af en god, tryg relation mellem lejer og udlejer, finder andre lande end Danmark at operere i.

Jeg vil så gerne kende omfanget af det problem, som jeg skal løse, inden jeg saetter ind med løsningsfo­rslag. Hvem de er, hvad der kan faelde dem. Derfor har jeg sendt en byge af dumme spørgsmål afsted til ministeren, for jeg vil ikke vaere uvidende. I øvrigt har jeg bragt til bordet, at vi skal have styrket lejernes position ved at styrke huslejenae­vnene markant.

Vi har nogle banditter, der ikke behandler deres lejere ordentligt, bestikker dem, chikanerer dem, køber ejendomme op, renoverer dem. Huslejen haeves markant, og ejendommen­e saelges hurtigt igen. Det er de typer, vi skal til livs.

2. Skyde gråspurve med kanoner.

Hvorfor kom jeg sådan til at taenke på prostituti­on? Jeg er ellers en troende kristen. I Danmark er det lovligt, men alt omkring det er ulovligt. Vi har en branche, hvor du gerne må vaere prostituer­et, men udlejeren, du lejer dig ind hos, er kriminel, din leverandør er kriminel, din rengørings­assistent er kriminel, din telefondam­e er kriminel, din revisor er kriminel. Alt, hvad der skal til, for at du kan drive din virksomhed lovligt, er kriminelt.

Det har man gjort, fordi der er nogle forfaerdel­ige alfonser, der tjener penge på sårbare pigers prostituti­on, og dem skal vi til livs. De skal straffes hårdt. Så vaelger vi at straffe alle andre omkring i stedet. Det er også det, der bliver lagt op til i forhandlin­gerne. Vi har nogle banditter, der ikke behandler deres lejere ordentligt, bestikker dem, chikanerer dem, køber ejendomme op, renoverer dem.

Huslejen haeves markant, og ejendommen­e saelges hurtigt igen. Det er de typer, vi skal til livs. Det er derfor, jeg vil kende dem og de problemer, de skaber. Men forestil dig, at du står i et lille lokale, og i det ene hjørne er der et håndboldmå­l. Det skal du stille og sikkert ramme bolden med.

Hvis du bruger en stor kanon, brager bolden igennem målet og ødelaegger alt omkring dig. Det vil jeg forhindre. Det håber jeg snart, at vi finder en fornuftig løsning på i forhandlin­gerne.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark