Jyllands-Posten

Ny Tesla på vej

Viser glimt af mindre elbil

-

Kunne Tesla vaere på vej med en buttet crossover et sted i mellemklas­sen? Det kunne en teasertegn­ing vaere et bud på.

I hvert fald har Teslas gennem et officielt dokument sendt en noget kryptisk skitse ud, som viser en slags lillebror til den kommende Model Y, der lanceres senere i år. Den blev bragt på den kinesiske tjeneste WeChat, der svarer til Facebook, i en annonce for Tesla.

Iagttagere er i tvivl om, hvorvidt, der er tale om en ny model, eller om tegningen skal vaere med til at tiltraekke talenter til et designstud­io på Teslas nye fabrik i Kina. Flere bider dog maerke i, at Teslas ankermand, Elon Musk, i 2018 har luftet tanken om en konkurrent i Golf-klassen, som meget vel kunne vaere til den kommende VW ID.3., inden for fem år.

Den naeste model, vi ellers kan vente fra Tesla, er den avantgardi­stiske Cybertruck, der ventes at komme inden for et par år, mens en Tesla Roadster måske ligger lidt laengere ude.

Da Tesla for nylig lancerede den første kinesiskby­ggede Model 3, ytrede Elon Musk ønske om at lancere en ny global Tesla-model, som er både udviklet og bygget i Kina.

»Det ville vaere supercool at skabe et kinesisk design- og udviklings­center, som faktisk kan designe en original bil i Kina, der kan saelges verden over.

Det ville vaere spaendende. Kina har noget af den bedste kunst i verden, og det er noget, jeg tror ville kunne vinde anerkendel­se verden over. Det skal gøres – og vi gør det,« lød meldingen ifølge det engelske magasin Auto Express ved premieren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark