Jyllands-Posten

Jørgen Olsen er født til et liv med fascinatio­n af britiske biler

For sangskrive­r og musiker Jørgen Olsen skal biler vaere engelske. Som ung så han en smuk kvinde i en Aston Martin, og siden har han vaeret håbløst forelsket i maerket.

- JENS HØY

Du husker med garanti sangen og måske også øjeblikket, da ”Smuk som et stjernesku­d” med Brødrene Olsen vandt det internatio­nale Melodi Grand Prix i 2000. Med et slag var Jørgen Olsens liv forandret, og hans livslange passion for Aston Martin var pludselig inden for raekkevidd­e, og de seneste år har han hver sommer kørt Aston Martin DB9

Volante.

Faktisk er Jørgen Olsen så passionere­t i forhold til maerket, at han flere gange har besøgt fabrikken og ofte baerer et lille diskret Aston-emblem på tøjet.

Manden bag ”Smuk som et stjernesku­d” har siden barnsben vaeret omgivet af engelske biler, idet faderen var teknisk direktør hos datidens store Volvo-forhandler og inden da uddannet bilingeniø­r og ansat hos Forenede Automobil Fabrikker, der fra 1918 og frem til lukningen i 1958 var en betydende dansk producent af lastbiler, busser og togvogne.

Kvinden og den lyseblå Aston

Så kommer der sådan en Brigitte Bardot-agtig lyshåret kvinde med lange ben gående over mod bilen og slaenger sig ned i den. Og der stod lille Jørgen og taenkte: Hold da kaeft, det er lige den vej, jeg skal! Jeg blev forført af skønheden,« siger han.

»Men dengang var den slags biler jo fuldstaend­ig uden for min raekkevidd­e. Jeg mener; jeg var ludfattig, men drømmene havde jeg.«

Goldfinger- bilen

Mens en Aston Martin DB5 på det tidspunkt var komplet lukket land for unge Jørgen, så har han stadig legetøjsmo­dellerne fra dengang af både Aston Martin DB4 og DB5 samt DB5 Goldfinger-edition. Og om sommeren også glaeden ved hver eneste dag at saette sig til rette i sin Aston Martin DB9 Volante.

»Jo, det var James Bond-filmen ”Goldfinger” med Aston DB5, der virkelig gjorde mig vild med Aston. Det er stadig verdens smukkeste bil, hvis du spørger mig.«

Selv om Jørgen Olsen er glad for sin DB9 og elsker at køre åbent, så er han takket vaere sin opvaekst med engelske biler ikke ukritisk i sin tilgang til Aston Martin.

»Min Aston kører som en drøm, og jeg har masser af power. Jeg må nok indrømme, at jeg nogle gange kører lidt barnligt, når det gaelder accelerati­on. Jeg elsker at accelerere og se stort set alle andre biler få baghjul. Men instrument­eringen og funktioner­ne kunne godt virke lidt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark