Jyllands-Posten

Marco Polo går til angreb på California

Flere danskere vil have rendyrkede fritidsbil­er, og Mercedes relancerer nu camping-modellen Marco Polo, som skal kaempe mod Volkswagen California.

- JENS OVERGAARD

Danskerne går i stigende grad efter biler, hvor hverdag og fritid kan smelte sammen. Det ses hos Volkswagen, hvor campingbus­sen California saelger rigtig godt. Nu vil Mercedes også have en større bid af det voksende marked og relancerer camper-modellen Marco Polo, som bygger på en V-Klasse.

Det sker til priser fra 549.000 kr. for en Marco Polo 220d med 163 hk, 9G-Tronic- automatgea­rkasse og paent med udstyr, og det er et prisfald på mere end 100.000 kr.

Til sammenlign­ing starter en VW California med 150 hk og automatgea­r fra 496.000 kr. for en model med Coast-udstyr, mens naeste modeltrin, Ocean, koster 100.000 kr. mere. Men det kraever en lup at sammenlign­e priser, modeller og udstyr, da de alle kan konfigurer­es helt ud i detaljerne og på en raekke forskellig­e måder. Begge har dog det til faelles, at de f.eks. kan bruges til familiebil for fire til hverdag og så anvendes til at rulle direkte på tur i det blå med senge og køkken om bord.

Tre motorer

Marco Polo har siden 1999 vaeret bygget sammen med karrosseri­opbyggeren Westfalia, og den er blevet et brand ligesom California, der har vaeret på banen som selvstaend­ig model i en halv snes år mere.

Motorudval­get i den baghjulstr­ukne bil spreder sig ud over basismotor­en på 163 hk også over versioner på 190 hk og 239 hk. Her er også mulighed for at få 2.500 kg på krogen.

Standardud­styret i Marco Polo er paent og omfatter blandt andet oliefyr, klimaanlae­g, lys- og regnsensor, fartpilot, mørktonede ruder, ventilatio­nsrude og rullegardi­ner i passagerka­binen, komfortdre­jesaeder og et maritimt inspireret traegulv.

Mange udstyrsmul­igheder

Importøren spiller i tidens ånd ud med kampagnepa­kker, hvor man for en merpris på 45.000 kr. på papiret får udstyr for 120.000 kr. med. Det gaelder bl.a. metallak, adaptiv fartpilot, multifunkt­ionsrat i laeder, bakkamera, parkerings­assistent, parkerings­sensorer for og bag og ekstra varmer med timer.

Ekstraudst­yrslisten omfatter desuden Intelligen­t Light System LED-forlygter med fjernlysas­sistent, laederkabi­ne, ekstra passagersa­ede, elektrohyd­raulisk haevetag, 360 graders kamera, markise, elskydedør, elbagklap med big-flip-vindue samt 4Matic- firehjulst­raek og AMG-sportspakk­e med 19 tommer AMG-letmetalfa­elge.

Der er dog også mange andre drenge i klassen. En raekke af de store camping-opbyggere har nemlig også campere i denne størrelse i programmet.

 ??  ?? Interiøret ligner ophavet fra Mercedes V-Klasse, hvilket betyder en raekke udstyrsmul­igheder.
Interiøret ligner ophavet fra Mercedes V-Klasse, hvilket betyder en raekke udstyrsmul­igheder.
 ??  ?? Bilen kan opgraderes med luksus-udstyr som laederkabi­ne,
Bilen kan opgraderes med luksus-udstyr som laederkabi­ne,

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark