Jyllands-Posten

Stort prisfald øger interessen for Porsches elbil

Der er enorm interesse for Porsche nye elbil, der fås til under en mio. kr.

- CHRISTIAN SCHACHT

Blandt bilentusia­ster er Porsche noget magisk, og isaer den naermest raspende lyd fra den sekscylind­rede motor er noget, som får den store muskel i højre side af brystkasse­n til at banke lidt hurtigere. Alligevel har maerkets første elbil, der naermest ikke siger en lyd, skabt enorm travlhed hos importøren og ved de to forhandler­e i hhv. København og Aarhus.

I forbindels­e med den nye finanslov faldt prisen på den nye Porsche Taycan 4S nemlig til 972.861 kr. Et markant fald fra de planlagte 1.118.910 kr.

Her blev det vedtaget at køre videre med en afgift på elbiler over 400.000 kr. på 20 pct. i stedet for de planlagte 40 pct.

Dermed er Taycan i realiteten den billigste Porsche netop nu.

»Interessen er enorm. Allerede efter vi meldte den første pris med 40 pct. afgift ud, men nu er det gået helt amok,« siger pressechef Peter Jurland, Porsche Danmark.

Antallet af reservatio­ner og salg overstiger således forventnin­gerne markant.

Peter Jurland vil dog ikke kommentere, hvor mange biler som helt konkret er solgt, men det er mange biler i forhold til, hvad Porsche Danmark er vant til, og angiveligt et paent trecifret antal.

»Porsche Taycan er blevet et alternativ til en stor BMW eller Mercedes, og vi ser en helt anden type kunder i vores forretning,« siger Peter Jurland, der sammenlign­er lanceringe­n af Taycan, uden sammenlign­ing i øvrigt, med dengang, den første Porsche Cayenne blev lanceret på gule plader til en dengang sensatione­lt lav pris.

Elbilen traekker nye kunder til

»Mere end halvdelen af kunderne er nye ansigter, og de er typisk yngre end de andre Porsche-ejere, og flere af køberne er kommet i en Tesla,« fortaeller Peter Jurland.

Den nye basis-Taycan er da også markant billigere end de to øvrige biler i programmet, Taycan Turbo til knap 1,5 mio. kr. og topversion­en Turbo S, der står til små 1,8 mio kr. Disse er dog også faldet i pris.

Den billigste Taycan kan spurte til 100 km/t. på kun 4 sek., selv om det er langsommer­e end storebrødr­ene, der kan klare det på hhv. 3,2 og 2,8 sek.

Porsche-forhandler­ne havde åbent hus i weekenden, hvor de første elektriske Porscher kunne besigtiges.

Mange kunder har dog allerede bestilt deres bil i efteråret, og de første Taycan-modeller bliver leveres til marts.

Basismodel­len, Taycan 4S, har et batteri med en nettokapac­itet på 71 kWh, hvilket giver en raekkevidd­e på 407 km, men kan bestilles med det store batteri kaldet Performanc­e, der har en kapacitet på 83,7 kWh, og som giver en raekkevidd­e på 463 km. Merprisen for den løsning er 67.565 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark