Jyllands-Posten

Hun tog springet fra forskning til ivaerksaet­teri

Side 6

-

vores materielle liv og erkendelse af, at livet handler om meget andet og mere.

Vi er ved at kravle ovenud af Maslows behovspyra­mide og er ikke laengere interesser­et i, hvad der findes i lagene nedenunder.

Til spørgsmåle­t om, hvad vi ønsker os til jul eller fødselsdag, svarer vi ”ingenting”, for vi har allerede købt det, vi mangler. Eller også svarer vi ”oplevelser”, der kan underbygge behovet for selvrealis­ering, samvaer, faellesska­b og afslapning.

Vi søger oplevelser til at fuldende vores liv, og derfor er oplevelses­økonomien og forkaelels­esbranchen tidens store vindere.

Tal fra Index Danmark 2017 viser, at 53 pct. af danskerne hellere vil have en ny oplevelse end en ny ting. Det er hele grundlaget for oplevelses­økonomien, som har vaeret under opsejling laenge, men som for alvor vil tage fat i det kommende årti.

Samme undersøgel­se viser, at hele 52 pct. af danskerne mener, at tid er vigtigere end penge. Og 42 pct. føler et udtalt behov for at saette farten i deres liv ned.

at der ikke saelges ting og sager nu og i fremtiden. Tingene skal blot kunne mere end bare vaere ting.

De skal vaere bedre, mere funktionsd­ygtige, skabe mere nydelse, livslyst, point på imagekonto­en, klimakonto­en eller lignende. Hvis der er et element af wellness, sundhed eller digital detox med i puljen, så er der ekstra point at hente. Men vi ønsker os grundlaegg­ende ikke blot mere – kun noget, der er bedre.

PS: Vi danskere er tilbudsjae­gere og kraemmere af natur. Så selv om vi maske ikke reelt har behov for eller akut mangler en ny ting, så slår vi gerne til, hvis der er stor rabat – tingsforst­oppelse eller ej. Det pågaeldend­e ting kan jo altid gemmes til senere.

Louise Byg Kongsholm er trendforsk­er og ejer af Pej Gruppen.

Louise Byg Kongsholm, trendforsk­er

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark