Jyllands-Posten

Dansker i Kina: Det virker en smule hysterisk

Antallet af kinesere, der er begyndt at baere mundbind, er steget kraftigt, fortaeller en dansker, der befinder sig i millionbye­n Beijing.

- MARIE LOUISE ALBERS Internatio­nal korrespond­ent marie.l.albers@jp.dk

»Alle taler om det«.

Sådan siger danske Lars Ulrik Thom som noget af det første, da Jyllands-Posten fanger ham over en telefon fra Beijing.

Den 44-årige dansker bor i Kinas hovedstad, der ligger over 1.100 kilometer nord for Wuhan, hvor den nye coronaviru­s blev opdaget. Ikke desto mindre er det tydeligt både at maerke og se, at myndighede­rne og indbyggern­e i millionbye­n, som ligeledes har oplevet flere smittetilf­aelde, tager situatione­n alvorligt, fortaeller han.

»Biografern­e er lukket, museerne er lukket,« opremser Lars Ulrik Thomsen.

Masker er udsolgt

»Jeg er lige kommet op fra metroen, og her kan man virkelig se, at der er mange flere, der har maske på. Jeg har også hørt, at der er udsolgt af masker i Beijing, det er ret vildt,« lyder det, mens han bekraefter, at han også selv er begyndt at bruge maske – eller mundbind, som andre vil betegne det – når han bruger den offentlige transport.

Ifølge Beijing Daily vil myndighede­rne i Beijing fra lørdag lukke ned for nogle af byens største turistattr­aktioner, herunder Den Forbudte By og Den Kinesiske Mur. Også de mennesker, som er kommet tilbage til Beijing efter at have opholdt sig i Wuhan, er ifølge avisen blevet bedt om at blive hjemme i 14 dage for at forhindre smitten i at sprede sig.

Lars Ulrik Thom har boet i Beijing i 15 år og driver til daglig firmaet Beijing Postcards, der laver research i Beijings historie og rundvisnin­ger i byen. På den ene side synes han, at folk er en anelse for hysteriske omkring virusudbru­ddet. Men på den anden side forstår han også godt, at folk vil tage deres forholdsre­gler for at vaere på den sikre side.

»Jeg tror ikke, at myndighede­rne prøver at skjule noget. De prøver at vaere transparen­te og komme smitten til livs og få det under kontrol på en god måde,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark