Jyllands-Posten

Annette Heick takes it all!

Det er de modne medvirkend­e, der sejrer i Abba-musicalen ”Mamma Mia!”, mens dramaet og de unge fyres mavemuskle­r er hamrende uinteressa­nte.

- MAMMA MIA! kultur@jp.dk

MUSICAL

TIVOLIS KONCERTSAL Musik og tekster: Benny Andersson og Björn Ulvaeus Manuskript: Catherine Johnson Scenografi: Mark Thompson Varighed: 2 timer og 40 minutter Spiller i København til den 22. marts 2020 og derefter på turné i Jylland til den 24. maj 2020

Havde det ikke vaeret for Abba, var musicalen ”Mamma Mia!” naeppe blevet en succes. Det hele handler om, at vi som publikum skal genhøre Abbas hits. Og så har man haeftet dem mere eller mindre elegant på en historie, så man kan tillade sig at kalde det en musical – og i øvrigt opkraeve en billetpris, som man kunne komme trefire gange i teatret for andre steder.

Historien er tyndere end tynd, og som musical savner den både drama og guf til ensemblet. De 18 musicalper­formere i baggrunden bliver ikke andet end baggrundsf­yld, mens omkring en håndfuld solister baerer hele musicalen på deres skuldre. Men sikke skuldre!

Annette Heick er simpelthen vidunderli­g i rollen som Donna, og hendes sangstemme triller let hen over både de stille og de kraftfulde fraser. Vi tror på hende som arbejdsom, staedig, festlig og følsom singlemor, når hun styrter rundt i det graeske øhav for at arrangere sin faderløse datter Sofies bryllup.

Omkring sig har hun veninderne Bibi og Tanya. Som den lille, jyske og giftermåls­forskraekk­ede Bibi er Trine Gadeberg fremragend­e. Hendes sangstemme er i mesterklas­sen, men her er hendes komedie- og revyerfari­ng isaer i spil som musicalens sjoveste indspark. Nicoline Siff Møller er en aegte maneater, der nedlaegger

MORTEN HEDE

unge strandløve­r og gifter sig med rige jetsettere. Hun er supersensu­el og vokalt forførende.

Det er disse tre, der tager stikkene hjem i denne opsaetning af ”Mamma Mia!”, hvilket passer fint med musicalens fortaellin­g om staerke og selvstaend­ige kvinder.

Moderne maend

Over for dem er tre moderne mandetyper, som vi elsker lige så højt: Stig (Jesper Lundgaard), Henrik (Gordon Kennedy) og Bill (Peter Oliver Hansen). De er alle følsomme og maskuline, og så skal der ikke meget mere end et spørgsmåls­tegn til, før de alle tre påtager sig det fulde faderskab for Sofie.

Jesper Lundgaard har den største sangopgave af de tre maend, hvilket han løser med solid vokalsikke­rhed. Peter Oliver Hansen og Gordon Kennedy har de sjovere karakterer iblandt maendene.

De yngre solister og det øvrige ensemble praesterer generelt fint, men de står i skyggen af den modne sekstet af skuespille­re og sangere. Og det er faktisk forfrisken­de at se, hvordan den lange erfaring får lov at vaere stjernerne i en musical, mens den stramskinn­ede, nyskolede og letbenede ungdom må bøje sig i støvet.

Musicalen gør, hvad den skal, og Abba-fans går ikke forgaeves. Men leder man efter en god historie, så skal man hellere bruge pengene på tre-fire andre teaterfore­stillinger.

 ??  ?? Annette Heick, Trine Gadeberg og Nicoline Siff Møller er et staerkt, sjovt og storsyngen­de trekløver i ”Mamma Mia!”. Foto: Bjarne Staehr
Annette Heick, Trine Gadeberg og Nicoline Siff Møller er et staerkt, sjovt og storsyngen­de trekløver i ”Mamma Mia!”. Foto: Bjarne Staehr

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark