Jyllands-Posten

Er der for langt til Radio4s studie i Aarhus for de folkevalgt­e?

-

»Kaere politikere. Nu har vi vaeret i gang på radio4dk i tre måneder. Og selvom der, da beslutning­en om udflytning­en fra København blev truffet, ikke var graenser for, hvor nemt I mente, det ville vaere for os at få magthavere i studiet i Aarhus, er det IKKE tilfaeldet. « Således skriver Mette Viktoria Pabst, nyhedsreda­ktør på Radio4 på Twitter. Hun efterlyser isaer studiebesø­g fra politikere fra DF, Venstre og Socialdemo­kratiet, saerligt transportm­inister Benny Engelbrech­t, som ifølge opslaget på Twitter hidtil kun har vaeret igennem over en telefonfor­bindelse.

Ministeren var tilbage i 2017 ude som en af de første med en opfordring til at flytte det hedengangn­e Radio24Syv til Sønderjyll­and. I et debatoplae­g i Jyske Vestkysten skrev han, at »succesfuld radio kan uden tvivl produceres uden for København«.

Er der for langt til Radio4s studie i Aarhus, Benny Engelbrech­t?

»Jeg behandler ikke Radio4 anderledes end andre medier. Jeg har respekt for behovet for god lyd, men det er svaert for mig at nå til Aarhus, hvis jeg står til et arrangemen­t på Fyn. Jeg laver mange telefonint­erview over appen Tieline med P4-regionerne og Radio4, og der er lyden så god som i et studie, men ønsker Radio4 mig ind i et studie til en debat, så må vi se på det,« siger Benny Engelbrech­t.

På Radio4 tager nyhedsog aktualitet­schef, Tina Kragelund, brodden af sin medarbejde­rs kritik.

»Jeg synes ikke, vi på nuvaerende tidspunkt kan sige, om det er svaerere for os at få kilder i studiet end andre medier. Det er altid vores ansvar at sørge for, at kilder i hele landet kan deltage i vores programmer, enten via studiet eller andre tekniske muligheder,« siger Tina Kragelund.

Mette Viktoria Pabst ønsker ikke overfor JyllandsPo­sten at uddybe sit Twitter-opslag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark