Jyllands-Posten

Et anderledes opgør med ghettoerne

-

Ahmad Mahmoud påstod i sin klumme for en lille uge siden, at det er ghettoerne, der er roden til muslimerne­s modspil mod Danmark. Han skriver, at i ghettoerne »abonnerer minoritete­rne på vaerdier, der strider imod de danske, og at Mohammed og Fatima fortsat vil vokse op med vold og social kontrol, en følelse af modborgers­kab, der kan føre til radikalise­ring.«

Sikke en selverkend­else. Så sig dog det vaemmelige ”abonnement” op og tag imod den gave, det er at leve i et frit land.

Sara Omar, som laeste til sygeplejer­ske, har netop udgivet sin anden bog om den vold og det misbrug, som det ”abonnement” som det naturligst­e indebaerer. Nu bliver hun politibesk­yttet. Den sang har vi hørt lige siden bogen ”Ikke uden min datter”.

Debatskriv­eren taler også om ”mere frihed”. Frihed er for mig først og fremmest at kunne vaere uafhaengig. Det står da ”minoritete­rne” frit for at flytte ”ud på Strandveje­n”. Men når de unge mødre (som har gået i dansk skole) ikke taler dansk med deres små børn, som skal starte med tolkning og danskunder­visning i børnehaver­ne igen og igen, sakker de da uvaegerlig­t bagud. Og det er da i den grad at gøre grin med de muligheder, man stiller dem til rådighed.

Mange unge ”Fatimaer” er dygtige i skolen og vil videre. De har svaert ved at finde en ligevaerdi­g Muhammed som aegtefaell­e. Derfor disse ulykkelige familiesam­menstød. Og for de kriminelle ”Muhammeder” er det vel ligegyldig­t, om straffen for vold bliver forøget. Straffen i sig selv er jo ikke praeventiv.

Så meget som vore offentlige institutio­ner i de sidste 40-50 år har indrettet sig efter ”minoritete­rne”, er det bare så aergerligt, at en maskinmest­er og forfatter tror, at bare man river Vollsmose og Gellerup ned, så kan ”minorite terne” også gå ”mellem aeblegård og humlehave”.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark