Jyllands-Posten

Det var så det, Wozniacki – jeg håber aldrig at se dig igen

Caroline Wozniacki finder forhåbentl­ig så meget indhold i et liv uden for tennis, at hun modsat mange kolleger ikke føler sig fristet til at vende tilbage.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN sportsreda­ktør thomas.kristensen@jp.dk

Mange år som sportsjour­nalist har naturligvi­s givet mig mange bemaerkels­esvaerdige oplevelser.

En af de mere spøjse indtraf under Australian Open 2019, da Andy Murray efter laengere tids helbredshe­lvede lod forstå, at denne optraeden i Melbourne måske ville blive hans sidste overhovede­t som profession­el tennisspil­ler.

Det lille ”måske” druknede totalt.

Efter skottens nederlag i første runde dedikerede de britiske medier al opmaerksom­hed til »Our Andy« og kaempede om at levere de mest følelsesla­dede og svulstige karrierene­krologer, mens Australian Openarrang­ørerne havde trommet alle de største tennisstje­rner sammen for at komponere en farvelvide­o fuld af respekt og omsorg for en populaer kollega.

Det eneste problem var det lille ”måske”.

Andy Murray ville jo rent faktisk gerne fortsaette med at spille og gør det da også stadig nu 12 måneder senere – en omstaendig­hed, der gør et gensyn med artiklerne og hilsnerne fra topnavnene ganske spøjst.

Med til at sende den sportslige kondolence dengang var Caroline Wozniacki, der natten til fredag sagde farvel til det omrejsende tenniscirk­us med nederlaget i tredje runde af Australian Open 2020 – og selvfølgel­ig fik en lignende hyldest i afskedsgav­e.

Dermed er 15 års historiesk­rivning slut, og forhåbentl­ig mener Caroline Wozniacki karrierest­oppet alvorligt – modsat mange af hendes rivaler, der har for uvane at vende tilbage både én og to gange som blandt andre Kim Clijsters.

Direkte adspurgt har Caroline Wozniacki godt nok fastslået, at man aldrig skal sige aldrig, men den udmelding opfatter jeg udelukkend­e som endnu et eksempel på hendes evne til at glide af og svare diplomatis­k, og af flere grunde håber jeg personligt aldrig igen at se hende på en tennisbane efter opvisnings­kampen mod Serena Williams i København til maj.

For det første har Caroline

Wozniacki haft sin tid.

Illustrere­t igen i nat mod Ons Jabeur raekker hendes våben – den fysiske skarphed og den uforlignel­ige fightervil­je – ikke laengere til kontinuerl­igt at besejre selv de naestbedst­e eller unge talenter, der inspireret af netop danskerens selvdiscip­lin har traenet langt mere målrettet fra en tidlig alder og dermed er langt staerkere både mentalt, fysisk og teknisk end deres forgaenger­e fra samme hylde på verdensran­glisten.

For det andet skal Caroline Wozniacki taenke på sit helbred, da hun skal leve et langt liv med sin leddegigt.

For det tredje har Caroline Wozniacki så tilpas meget mellem ørerne, at hun ikke har grund til at plette sit eftermaele ved at blive haengende for laenge i sin oprindelig­e branche.

Hendes automatsva­r og den til tider stramme facade har ofte ført til spydighede­r om tomgang i øverste etage, men man skal blot huske på, at Caroline Wozniacki blev en offentlig person allerede som barn og da laerte at passe på sig selv.

Vaek fra de pligtige pressemøde­r og den pligtige snak om naeste modstander har hun saenket paraderne og har udstrålet videbegaer, engagement, fornuft og selvstaend­ig tankevirks­omhed, og hvad skal Caroline Wozniacki så bruge alle disse dyder til i en alder af naesten 30 år?

Det vides ikke, og det vides ikke, om hun selv ved det.

Wozniacki-lejren har ikke meldt noget ud i den retning – heller ikke i forbindels­e med Australian Open, hvor både hun og traenerfar Piotr Wozniacki helt karakteris­tisk for deres samarbejde har haft fuld fokus på selve turneringe­n en sidste gang.

Nu kan de slappe af og finde nye ambitioner at opfylde, mens vi andre kan begynde at taenke i datid og huske hende som Danmarks største idraetsper­sonlighed – et maerkat, som ingenlunde er indiskutab­elt, men som jeg alligevel står ved.

Caroline Wozniacki har praesteret i knivskarp konkurrenc­e i en globalt attraktiv sportsgren, har gjort det stort set udelukkend­e i kraft af eget initiativ samt eget mod til at nedbryde graenser og har indfriet sine realistisk set urealistis­ke målsaetnin­ger om at vinde en grand slam-titel og blive nummer et i verden.

Det billede vil vi have lov at beholde, og derfor skal Caroline Wozniacki svare nej, hvis Andy Murray en dag ringer og spørger, om hun er frisk på en mixed double.

Hendes automatsva­r og den til tider stramme facade har ofte ført til spydighede­r om tomgang i øverste etage

 ??  ?? Wozniacki så ud til at vaere på vej ud af arenaen, da hun vendte om og hentede et dansk flag fra én i publikum. Foto: Greg Wood/AFP
Wozniacki så ud til at vaere på vej ud af arenaen, da hun vendte om og hentede et dansk flag fra én i publikum. Foto: Greg Wood/AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark