Jyllands-Posten

Regeringen svigter den trafikale infrastruk­tur

-

For et år siden lancerede Socialdemo­kratiet et omfattende trafikopla­eg, hvor der blev lagt op til massive investerin­ger i den trafikale infrastruk­tur. Herunder ikke mindst i vejnettet. Ja faktisk var der i S-oplaegget en opremsning af alle taenkelige vejprojekt­er i hele landet. Efterfølge­nde omfavnede S den trafikafta­le til 112 mia. kr., som de blå partier indgik i marts 2019. Og i valgkampen sidste år skortede det ikke på konkrete S-løfter om hurtig investerin­g i konkrete projekter landet over – med statsminis­ter Mette Frederikse­ns løfte om en tredje Limfjordsf­orbindelse i spidsen.

Efter valget er intet sket. Og forleden kom statsminis­teren med en dybt nedslående melding om, at infrastruk­tur nu har lav prioritet. Forhandlin­ger om en hårdt tiltraengt investerin­gsplan er udskudt på ubestemt tid – mindst til 2021.

Skuffelsen er forståelig­t nok enorm rundt i landet blandt borgere, virksomhed­er og kommuner, der føler sig svigtet og snydt. Ikke mindst en raekke S-borgmestre har ytret deres frustratio­n over egen regering.

På denne baggrund har vi i faellesska­b rejst en stor forespørgs­elsdebat i folketings­salen. Formålet er at laegge politisk pres på regeringen for at indkalde til forhandlin­ger i respekt for de klare vejløfter fra S til vaelgerne. Forespørgs­len er også baseret på det faktum, at vores samfund taber 25 mia. kr. om året på grund af traengsel og tidsspilde på vejene.

Dertil kommer et stort tab af arbejdsudb­ud, fordi gode hoveder og haender spilder deres tid i trafikken. Det bliver Danmark ikke rigere af. Det koster velfaerd. Regeringen­s nøl er også rigtig skidt for sammenhaen­gskraften og en balanceret udvikling i Danmark.

Konklusion: S-regeringen­s svigt over for den trafikale infrastruk­tur er et alvorligt problem, som vi vil kaempe sammen om at få løst hurtigst muligt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark