Jyllands-Posten

Med ret og pligt som pejlemaerk­er

Tidligere brevkasser­edaktør Susanne Lyngsø har det meste af sit arbejdsliv haft det sociale område som omdrejning­spunkt.

- EMMA J. KJAER Emma.J.Kjaer@jp.dk

Sagsbehand­ler, konsulent, brevkasser­ådgiver og centerchef. Susanne Lyngsø har arbejdet med det sociale område som omdrejning­spunkt og med børn og unges trivsel gennem naesten hele sit arbejdsliv.

Siden 2016 har hun vaeret centerchef for familie og handicap i Fredensbor­g Kommune. Derfor er hun heller ikke helt uden holdninger til regeringen­s forslag om at øge antallet af anbringels­er af børn.

»Anbringels­er bør ikke vaere målet i sig selv. Man skal gøre sig klart, at det at tage et barn fra en familie og anbringe det et andet sted også er et overgreb,« siger Susanne Lyngsø og tilføjer:

»Nogle gange er det kun de voksne, der får det bedre af det. Det er ikke nødvendigv­is det bedste for barnet. Men det kan det vaere.«

I 1986 faerdiggjo­rde hun sin uddannelse som socialrådg­iver fra Den Sociale Højskole i Odense.

»Jeg havde den sociale retfaerdig­hedssans og interesse for, hvordan vi behandler vores medborgere, med hjemmefra,« siger hun.

Brevkasser­edaktør

I et par år var Susanne Lyngsø

ansat som sagsbehand­ler i det davaerende Egebjerg og Svendborg Kommune. Derefter blev hun del af Fyns Amts Behandling­scenter. Gennem 1990’erne arbejdede hun først som erhvervsve­jleder ved AF i Odense og siden som sekretaria­tsleder i Prosas Aarhus-afdeling. Derudover har hun fungeret som konsulent i psykisk arbejdsmil­jø ved Dansk Socialrådg­iverforeni­ng.

Fra 2004-2016 var hun selvstaend­ig rådgiver i virksomhed­en Lyngsø Consult v/Susanne Lyngsø, som havde hovedsaede i Aarhus.

Samtidig blev hun vaert for DR’s sociale brevkasse ”Ret og pligt” på P1, da hun afløste den tidligere vaert Hanne Reintoft.

Hun var vaert for programmet indtil 2016, hvor hun begyndte at arbejde i Fredensbor­g Kommune.

Susanne Lyngsø, centerchef, Fredensbor­g

 ??  ?? Susanne Lyngsø afløste i 2004 Hanne Reintoft som brevkasser­edaktør på P1-programmet "Ret og pligt". Arkivfoto David Bering
Susanne Lyngsø afløste i 2004 Hanne Reintoft som brevkasser­edaktør på P1-programmet "Ret og pligt". Arkivfoto David Bering

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark