Jyllands-Posten

Skuespille­ren med den store skovsnegl

Tom Selleck er kendt fra tv-serien "Magnum P.I.", hvor han er privatdete­ktiv på Hawaii. Han gik glip af rollen som Indiana Jones.

-

Det er i rollen som privatdete­ktiv på Hawaii, at Tom Selleck isaer kendes. Tv-serien ”Magnum P.I.”, der var en af de mest populaere i 1980’erne, indbragte den amerikansk­e skuespille­r både en Emmy-pris og en Golden Globe. Tom Selleck, har desuden medvirket i flere film. Bl.a. ”Farlig vej til Kina” fra 1993 og ”Tre mand og en baby” fra 1987, ligesom filmserien ”Venner” har haft ham på rolleliste­n.

Thomas William Selleck, som det fulde navn lyder, er født i Detroit i en familie af efterkomme­re af engelske indvandrer­e. I dag bor han på en stor avocadofar­m i Californie­n med sin kone, skuespille­rinden Jillie Mack.

Det er sagt om ham, at han måske er mest berømt for den filmrolle, som han aldrig fik. For faktisk skulle han have spillet Indiana

Jones i ”Jagten på den forsvundne skat”. Men producente­n af ”Magnum P.I.” ville ikke lade ham arbejde på andre projekter, og i stedet gik rollen til Harrison Ford.

Tom Selleck er kendt som en både moderne og konservati­v mand. Han tog barselsorl­ov, da hans datter, Hannah, blev født, hvilket var usaedvanli­gt dengang.

Til det mere konservati­ve hører, at han støttede republikan­eren John McCains kandidatur ved det amerikansk­e praesident­valg i 2008. Også National Rifle Associatio­n (NRA) er taet forbundet med Tom Selleck. Organisati­onen, der arbejder for privatpers­oners ret til at baere våben, havde i en periode skuespille­ren som talsmand. Det markante overskaeg er en del af Tom Sellecks image. Da han for nogle år siden skulle spille politikomm­issaeren Frank Reagan i politiseri­en ”Blue Bloods”, overvejede han at barbere det af. Men det faldt ikke i god jord.

Tom Selleck, skuespille­r, Californie­n, USA

 ??  ?? Det markante overskaeg er en del af Tom Sellecks image. Foto: Ritzau Scanpix
Det markante overskaeg er en del af Tom Sellecks image. Foto: Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark