Jyllands-Posten

Tech-glade forbrugere bruger milliarder

Det nordiske marked for smartphone­s er naermest maettet, men vores hang til hele tiden at have den nyeste model og de bedste apps og gadgets gør markedet enormt, konkludere­r en rapport fra Deloitte.

- LONE ANDERSEN lone.andersen@finans.dk

Der er ikke mange voksne tilbage i de nordiske lande, der ikke har en smartphone – kun en af 10 danskere eller svenskere eller nordmaend eller finner.

Det gør os nordboere til nogle af de ”smarteste” mennesker i verden, og det indikerer, at vaeksten af naturlige årsager ikke kan fortsaette.

Men der er et stort men.

For dels vil rigtig mange gerne have den seneste nye model af smartphone­n, så der er masser af penge at tjene ad den vej.

Og så er der milliarder at lokke ud af os på alle de ting, vi propper ned i eller om telefonen.

Det er nogle af de konklusion­er, konsulenth­uset Deloitte kommer til i rapporten »Smartphone: the center of life.«

»Den høje markedsgen­nemtraengn­ing af smartphone­s muliggør en bred vifte af nye komplement­aere markeder. Det har vi set inden for internet of things-segmentet og inden for markedet for tilbehør, hvor gadgets og addon-tilbud er blevet en større del af vores dagligdag,« skriver Deloitte. Internet of things er f.eks. at bruge telefonen til at skrue op for varmen eller taende for vaskemaski­nen eller saette gang i robotstøvs­ugeren.

En anden ting, vi bruger smartphone­n til, er spil – et marked, Deloitte opgør til 126,3 mia. euro – altså omkring 940 mia. kr.

»Dette tal forventes at stige med 10 pct. hvert eneste år frem til i hvert fald 2022,« skriver Deloitte i rapporten.

Et andet tillaegsma­rked er ”accessorie­s”, som daekker bl.a. opladere, høretelefo­ner, eksterne batterier og covere i kedelig, blød plast eller udstyret med playboybun­nyører og glimmer. Det forventes i 2020 at løbe op i 75 mia. euro, altså ca. 560 mia. kr.

 ??  ?? Der er stadig masser af penge at tjene på de seneste smartphone­modeller og på apps mm.
Foto: Mads Nissen
Der er stadig masser af penge at tjene på de seneste smartphone­modeller og på apps mm. Foto: Mads Nissen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark