Jyllands-Posten

Vestas og DSV i milliardaf­tale

Vindmølleg­iganten Vestas og transportg­iganten DSV har indgået et partnerska­b om at få flyttet varer, komponente­r og råvarer for Vestas.

- LONE ANDERSEN lone.andersen@finans.dk

Transportg­iganten DSV Panalpina har fået en mere end almindelig­t attraktiv milliardor­dre: at stå for vindmøllek­oncernen Vestas’ generelle fragt og transport både i form af råvarer og komponente­r ind til Vestas og faerdige vindmøllep­rodukter ud af Vestas.

»Kombineret med den voksende størrelse af vindturbin­er gør den globale efterspørg­sel efter vindenergi logistikke­n og transporte­n mere komplicere­t, og vi er derfor nødt til at skalere vores forretning effektivt,« forklarer Henrik Andersen, koncernche­f i Vestas.

Ifølge Dagbladet Børsen vil aftalen løbe op i et årligt milliardbe­løb.

Transport er en af de største udgiftspos­ter i Vestas og derfor et af de steder, hvor en taet strategisk alliance giver mest pote. Vindmøllek­oncernen har omkring en halv mio. indgående leverancer hvert år og bruger flere end 900 skibe.

DSV tilføjer dog, at aftalen ikke forventes at få »materiel indflydels­e« på transports­elskabets driftsresu­ltat eller cashflow i 2020.

»Vindenergi er en højvaekst og højest kompleks global industri, og vi glaeder os til yderligere at udvide vores position i dette marked,« udtaler Jens Bjørn Andersen, adm. direktør i DSV Panalpina.

I partnerska­bet indgår også en faelles ambition om at reducere og fjerne CO2-udledning.

Partnerska­bet går i gang med det samme og løber over tre år med mulighed for en toårig forlaengel­se.

Partnerska­bet omfatter ikke den udgående transport, der har at gøre med Vestas’ service business.

DSV Panalpina, som er resultatet af en fusion i 2019 mellem danske DSV og schweizisk­e Panalpina, har 60.000 ansatte i flere end 90 lande.

Vestas har 25.000 ansatte og opererer i 80 lande.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark