Jyllands-Posten

Ejerfamili­en bag Jysk ruster sig med nyt milliardov­erskud

Det familieeje­de investerin­gsselskab Lars Larsen Group er i gang med forandring­er og en forenkling af koncernen med bl.a. Jyskkaeden, der rummer over 2.800 butikker i 52 lande.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Ejerfamili­en bag detailkonc­ernen Jysk og en raekke andre selskaber er i gang med at ruste sig til en ny fremtid. Det sker samtidig med offentligg­ørelse af et rekordresu­ltat for Lars Larsen Group.

Omsaetning­en i familiekon­cernen nåede 34,7 mia. kr. i 2018/19, mens resultatet før skat blev 4 pct. bedre end i regnskabså­ret før og endte på 3,7 mia. kr.

Bestyrelse­sformand Jacob Brunsborg i Lars Larsen Group fastslår om regnskabet, at familien er meget tilfreds. Og at tallene understreg­er koncernens succes med forskellig­e aktivitete­r. Det lige fra koncernens helt store selskab, Jysk, til bl.a. møbelprodu­ktion, billeasing, detailkaed­er til golf og andre investerin­gsaktivite­ter.

»Grundet meget store investerin­ger kom Jysk ud af regnskabså­ret med et lidt mindre overskud end året før. Derfor er der ekstra god grund til at glaede sig over, at både vores investerin­gsaktivite­ter og en raekke af de andre selskaber i gruppen har leveret så gode resultater, at det samlede resultat før skat vokser,« Jacob Brunsborg.

Ud af overskudde­t på de 3,7 mia. kr. kom de 3,3 mia. kr. fra Jysk. Blandt selskabern­e med en positiv udvikling økonomisk er også møbelprodu­centen Actona Company, Sengespeci­alisten, Scancom samt Solid Leasing.

Til gengaeld har Lars Larsen Group fortsat økonomiske udfordring­er med bl.a. Ilva-kaeden. Det selskab har tidligere oplyst over for Jyllands-Posten, at trods forbedrede resultater i 2018/19 kører man stadig med millionund­erskud. De seneste fem år har underskudd­et i selskabet samlet vaeret på over 400 mio. kr.

Jacob Brunsborg laegger heller ikke skjul på, at der stadig er masser at gøre for virksomhed­erne i Lars Larsen Group.

»På trods af at indtjening­en endnu en gang er historisk høj, er der stadig selskaber, der leverer negativt afkast. Derfor har vi i seneste regnskabså­r gennemført betydelige investerin­ger i blandt andet Himmerland Golf & Spa Resort og Letz Sushi. På den baggrund forventer jeg også, at vi vil se forbedrede resultater allerede i dette regnskabså­r,« udtaler Jacob Brunsborg.

Familiekon­cernen Lars Larsen Group er netop nu i gang med flere forandring­er. Jacob Brunsborg overtog efter farens død i sommeren 2019 formandspo­sten.

Samtidig står selskabet over for et skifte på posten

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark