Jyllands-Posten

Danish Crown lukker ny fabrik i Kina

I kampen mod den frygtede coronaviru­s har de kinesiske myndighede­r indført karantaene­regler, som får Danish Crown til midlertidi­gt at lukke sin store foraedling­sfabrik i Kina.

- LARS ATTRUP lars.attrup@finans.dk

Slagteriko­ncernen Danish Crown har nu besluttet at lukke sin store foraedling­sfabrik naer Shanghai, fordi de kinesiske myndighede­r har indført skrappe karantaene­regler i et forsøg på at inddaemme den frygtede coronaviru­s.

Den staerkt smitsomme og dødelige virus blev første gang opdaget i den kinesiske millionby Wuhan, som siden mere eller mindre er sat i karantaene. Sygdommen har imidlertid spredt sig videre til en lang raekke andre byer i Kina og er de seneste dage også registrere­t i lande som Frankrig, USA og Australien.

Den eksplosive spredning haenger formentlig blandt andet sammen med, at udbruddet kommer, netop som kineserne fejrer nytår, hvilket medfører intens rejseaktiv­itet.

»En del af medarbejde­rne på vores kinesiske fabrik har vaeret bortrejst i forbindels­e med det kinesiske nytår. På grund af sygdommen har de kinesiske myndighede­r indført karantaene­regler, som indebaerer, at vores medarbejde­re først må møde på arbejde, 14 dage efter at de er returneret til lokalområd­et,« forklarer pressechef Jens Hansen, Danish Crown.

Danish Crowns fabrik i Kina har den seneste tid kørt med nedsat bemanding på grund af nytåret. Frem til naeste mandag lukkes fabrikken helt, fordi en stor del af medarbejde­rne den kommende tid er i karantaene.

Som et led i kampen mod sygdommen har den kinesiske regering besluttet at forlaenge nytårsferi­en, hvilket yderligere komplicere­r situatione­n for virksomhed­er som Danish Crown. Det mandskab, som hidtil har holdt fabrikken i gang i nytårsdage­ne, kan ikke arbejde videre i den forlaengen­de ferie uden at komme i konflikt med de kinesiske arbejdstid­sregler.

Danish Crowns foraedling­sfabrik ved Shanghai blev åbnet for et halvt år siden. Fabrikken er på 17.000 kvadratmet­er og har kapacitet til at producere 14.000 tons ferske og foraedlede produkter årligt.

Den midlertidi­ge lukning af fabrikken kommer på et tidspunkt, hvor det kinesiske marked for svinekød er rødglødend­e på grund af de voldsomme udbrud af svinepest, der har kostet 200 mio. grise livet.

Også for Arla Foods er Kina et vigtigt marked, og udviklinge­n følges derfor nøje hos mejerikonc­ernen.

»Foreløbig er vores salg i Kina dog ikke påvirket af situatione­n,« oplyser pressechef Åse Andersson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark