Jyllands-Posten

Mastercard er døråbner for dansk kortløsnin­g

Cardlay satser på at skrive kontrakt med 10 europaeisk­e banker i 2020 takket vaere et nyt partnerska­b.

- RENE DEICHGRAEB­ER rene.deichgraeb­er@finans.dk

I bestraebel­sen på at føre sin kortløsnin­g ind i alverdens banker er det nu lykkedes danske Cardlay at alliere sig med den bedst taenkelige døråbner.

Det fire år gamle fintech-selskab med base i Odense har således indgået et partnerska­b med Mastercard, der via stribevis af udstederba­nker står bag 50 millioner firmakort i Europa svarende til 70 pct. af markedet.

Cardlay tilbyder – som navnet indikerer – et ekstra lag til firmakorte­t i form af et digitalt produkt til at indsamle medarbejde­rnes udgifter på farten og dermed skabe overblik og spare virksomhed­erne for en masse tid.

Det har foreløbig sikret Cardlay en af branchens hidtil største kapitalind­sprøjtning­er, i og med at tunge navne som Seed Capital og SEB i efteråret skød 70 mio. kr. ind i foretagend­et, der nu taeller flere end 50 medarbejde­re fordelt på Danmark, Sverige og Serbien.

Cardlays udfordring

Udfordring­en for Cardlay er imidlertid, at det er svaert og langsommel­igt at lande kontrakter med bankerne, som historisk set har tjent penge på korttransa­ktioner og nu skal vaenne sig til de såkaldte value added services.

Derfor beror den danske forretning­s succes blot på tre bankkontra­kter i Norden, men med Mastercard som partner er Cardlay alene i januar blevet introducer­et til 11 store finanshuse i Europa på topniveau.

»Som en lille virksomhed er det svaert at få lov til at gå ind ad hoveddøren hos bankerne, men nu kan vi skaere et halvt år af salgsproce­ssen. Det er kaempestor­t,« siger Cardlays stifter og adm. direktør, Jørgen Christian Juul.

Han forventer at indgå kontrakt med 10 banker i 2020 takket vaere partnerska­bet.

Det vil skabe en meromsaetn­ing på op til 30 mio. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark