Jyllands-Posten

Mofibo-stifter saelger nu telefonbok­se til Nasa, Apple og Google

39-årige Morten Meisner-Jensen starter virksomhed­er på stribe. Efter at have solgt Mofibo er han nu flyttet til New York og har kastet sig over et koncept, der skal revolution­ere kontormilj­øer verden over.

- HENRIK MALMGREEN finans@finans.dk Uddannelse: Job/Virksomhed:

Hvad har virksomhed­er som Mofibo, Revolt og senest Room til faelles?

De har den 39-årige Morten Meisner-Jensen som idémand. Han har desuden vaeret med til at stifte flere andre virksomhed­er, eksempelvi­s også både et reklamebur­eau og et rejseburea­u, så man kan sagtens kalde den 39-årige københavne­r for serieivaer­ksaetter.

Det forrige projekt, lydbogspla­tformen Mofibo, blev solgt for et trecifret millionbel­øb til svenske Storytel i 2016, men selv om Morten Meisner-Jensen formodentl­ig snildt kunne klare sig resten af sine dage uden at skulle bekymre sig om bankkontoe­n, kan han slet ikke lade vaere med at kaste sig over nye projekter – senest firmaet Room.

»Room blev sat i søen den 1. maj 2018, og allerede ved udgangen af 2019 rundede vi en omsaetning på 30 mio. dollars med navne som Apple, Google, Nike og JP Morgan samt ikke mindst USA’s fem største udbydere af co-working space på kundeliste­n,« fortaeller Morten Meisner-Jensen fra firmaets hovedkonto­r i New York, der i dag også er ramme for den familiemae­ssige hverdag sammen med hustruen Alejandra Albarran, der er fra Mexico, og deres fire børn.

En lydisolere­t kontorkass­e

Herfra saelger Morten Meisner-Jensen arbejdsmil­jø som samlesaet. Helt konkret er der tale om en lydisolere­t, telefonbok­slignende kasse, der på en times tid kan samles og stilles op i ethvert kontormilj­ø.

»Trenden med at arbejde i åbne kontorer ser ikke ud til at aftage. Tvaertimod. Men åbne kontormilj­øer medfører et stort behov for fokus hos de ansatte. Boksen løser problemet med støj og forstyrrel­ser i åbne kontorland­skaber, optimerer pladsudnyt­telsen og imødekomme­r virksomhed­ernes behov for at kunne skabe et sundere og bedre arbejdsmil­jø,« siger Morten Meisner-Jensen og fortsaette­r:

»Vi har oplevet et kaempe potentiale i USA, og det er et marked, der bliver ved med at vokse. Derfor lancerer vi nu Room på det europaeisk­e marked.«

Så mens mange andre virksomhed­er starter op i Danmark for senere at kaste sig over eksportmar­kederne, har

I USA er der langt større grad af nysgerrigh­ed, energi og lyst til at prøve noget nyt samt ikke mindst højere grad af risikovill­ighed. Ikke kun økonomisk, men på alle niveauer. MORTEN MEISNER-JENSEN

skab kapitulere­t og meldt sig ud af kampen.

Forskning i branding fra Les Binet og Peter Field viser, at mens kortsigted­e salgspromo­veringer hjaelper her og nu, gør de intet for at gøre det lettere at saelge produktet til naeste år. Det gør langsigtet brandopbyg­ning til gengaeld. Men det tager tid og kraever mod at sadle om.

Så kaere bestyrelse­sformand; kom nu op i gear, og bank det støvede, kedelige og konservati­ve ud af det brand, du saetter retningen for. Meld dig ind i kampen, og saet resten af bestyrelse­n i staevne med ét spørgsmål på agendaen: »Hvordan indtager vi en staerkere brandposit­ion, der styrker vores forretning på den lange bane?«

En staerk position er ikke noget, du får, men noget, du tager. Det kraever en målrettet indsats – og hvis ledelsen ikke kan se det, må bestyrelse­n. Derfor bør branding vaere et fast emne på din agenda – for uden saerkende, hvordan skal kunderne så have jer i tankerne, når de er købeklare?

 ??  ?? Morten Meisner-Jensens virksomhed
Room blev allerede kort efter of 2018”. Room er langtfra lanceringe­n kåret af Time
Magazine som ”Best Invention den første virksomhed, som den 39-årige ivaerksaet­ter har
Listen taeller bl.a. skirejsebu­reauet vaeret med til at starte. Ecart Ski Tours, kommunikat­ionsbureau­et og lydbogspla­tformen Mofibo.
Foto: Privat Revolt, kontorserv­icefirmaet
Good Monday 39 år og fra København
Cand.Comm.
Medstifter af Room
Morten Meisner-Jensens virksomhed Room blev allerede kort efter of 2018”. Room er langtfra lanceringe­n kåret af Time Magazine som ”Best Invention den første virksomhed, som den 39-årige ivaerksaet­ter har Listen taeller bl.a. skirejsebu­reauet vaeret med til at starte. Ecart Ski Tours, kommunikat­ionsbureau­et og lydbogspla­tformen Mofibo. Foto: Privat Revolt, kontorserv­icefirmaet Good Monday 39 år og fra København Cand.Comm. Medstifter af Room

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark