Jyllands-Posten

Pandora i bund på coronafryg­t i et blodrødt eliteindek­s

-

Mandag blev dagen, hvor eliteindek­set, C25, vendte alt på hovedet og for en tid glemte den rekordkurs, som 2020 ellers har budt på.

I bunden landede smykkesels­kabet Pandora, der gik samme vej som branchekol­legerne i Europa - med et markant fald.

Samlet faldt eliteindek­set med 2,35 pct. til indeks 1.268,78. Men set i forhold til begyndelse­n af året er det dog steget med over 1 pct. i år til dato.

En aktie i Pandora mistede glansen mandag, da den faldt med 5,9 pct. til 353,10 kr. Den er dog fortsat den mest stigende aktie i eliteindek­set i år med et plus på 21,8 pct.

»Pandora rammes som hele luksussegm­entet i Europa af, at den kinesiske handel er faldet efter udbruddet af coronaviru­s,« påpeger Ole Kjaer Jensen, afdelingsd­irektør i Sydbank.

»Lige nu ser vi, at det er frygten, der har overtaget. Selv om coronaviru­s ikke er så dødelig som sars, så smitter den til gengaeld hurtigere og mere. Og det er den usikkerhed, der praeger verdens finansiell­e markeder.«

»Samtidig er der nok nogen, der vaelger at tage gevinsten hjem, efter at flere aktiemarke­der har vaeret i rekord. Og det tynger også,« siger afdelingsd­irektøren i Sydbank.

Helt i toppen af C25 endte medicosels­kabet Ambu med et plus på 0,3 pct. til 115,80 kr. Selskabet, der nok er mest kendt for sine endoskoper til engangsbru­g, producerer også i mindre grad åndedraets­masker.

»Og det kan vaere det, der har fået aktien til at ligge og svinge mellem minus og plus i dag,« vurderer Ole Kjaer Jensen.

Også Carlsberg og A.P. MøllerMaer­sk var mandag tunge at danse med. Carlsberg, der henter omkring 11 pct. af sin omsaetning i Kina, faldt med 4,6 pct. til 991,20 kr.

Desuden tabte B-aktien i A.P. Møller-Maersk 3,9 pct. til 8290 kr.

»Igen ser vi, at de cykliske aktier rammes, når sådan noget her sker. Og der går Maersk ikke ram forbi,« siger Ole Kjaer Jensen.

Kursmålsae­ndringer til GN, Demant, Novozymes og Ørsted var også i fokus på det danske aktiemarke­d.

GN var med i toppen af C25 med et fald på 1,1 pct. til 342,30 kr. Selskabet fik løftet sin anbefaling hos tyske Mainfirst til ”hold” fra ”saelg”. Kursmålet blev samtidig skruet op til 344 kr. fra 195 kr., fremgik det af data fra Bloomberg News.

Branchefae­llen Demant fik løftet kursmålet hos den britiske storbank HSBC til 200 kr. fra 186 kr. Banken har fortsat den neutrale anbefaling ”hold” af aktien, viser data fra Bloomberg News.

Demant faldt 1 pct. til 221,70 kr. Novozymes blev set efter af amerikansk­e JPMorgan, Goldman Sachs og svenske SEB. JPMorgan løftede kursmålet til 315 kr. fra 275 kr. og fastholdt anbefaling­en ”undervaegt”, ligesom det svenske finanshus skruede kursmålet op til 360 kr. fra 315 kr. og gentog anbefaling­en ”hold”.

Endelig lagde Goldman Sachs ekstra 25 kr. på sit kursmål for Novozymes til 400 kr. fra 375 kr. per aktie - og købsanbefa­lingen blev fastholdt.

Novozymes

349,60 kr.

Ørsted fik løftet anbefaling­en af Kepler Cheuvreux til ”hold” fra ”reducer”, og kursmålet blev haevet til 700 kr. fra 500 kr.

Ørsted-aktien lå en stor del af mandagen i plus med endte med et fald på 1,6 pct. til 737 kr. faldt 1,5 pct. til

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark