Jyllands-Posten

Direktør ansat til stadionpro­jekt i Aarhus

Fra den 1. marts er 42årige Trine Ribergaard Skammelsen projektdir­ektør for Vision Kongelunde­n, der bl.a. skal resultere i et nyt fodboldsta­dion i Aarhus.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

Til marts går turen ikke laengere fra Frederiksb­jerg til Silkeborg, men til Aarhus Rådhus.

Og så går turen ned ad Stadion Allé til det, som det hele drejer sig om, hele stadionomr­ådet, også kaldet Kongelunde­n.

42-årige Trine Ribergaard Skammelsen er ansat som projektdir­ektør for Vision Kongelunde­n, og hun skal bringe alle visionerne og drømmene fra tegnebraet­tet og ud i virkelighe­den.

Mandag blev hun offentligg­jort af Aarhus Kommune som den nye projektdir­ektør valgt i et ansøgerfel­t med 27 andre, og hun ansaettes i Borgmester­ens Afdeling med reference til stadsdirek­tør Niels Højberg.

»Jeg er faldet for jobbet, fordi det er en chance for at vaere med til at skabe et kaempestor­t rekreativt grønt område – og et nyt stadion, selvfølgel­ig, i Aarhus,« siger hun, der tiltraeder sit nye job den 1. marts.

Inddragels­e i projektet

Trine Ribergaard Skammelsen, der bor på Frederiksb­jerg med sin mand og parrets børn, er i øjeblikket ansat som plan- og byggechef i Silkeborg Kommune. Før det har hun bl.a. vaeret chef for Bystrategi­sk Stab i Odense Kommune og afdelingsc­hef og medindehav­er af rådgivning­svirksomhe­den Bascon, der er blevet en del af Cowi.

Hun er uddannet urbandesig­ner, cand.polyt. fra Aalborg Universite­t og arkitekt fra Arkitektsk­olen i Barcelona. Derudover har hun lederuddan­nelse og er i gang med en MBA på Aarhus Universite­t.

»Den helt store opgave i 2020 bliver en stor inddragels­esproces, hvor vi hører idraetsakt­ørerne og borgerne bredt i Aarhus om deres forventnin­ger til udvikling af hele området. Derudover skal vi have opbygget en organisati­on til projektet,« siger Trine Ribergaard Skammelsen.

AGF, Århus Håndbold, Aarhus 1900 og en raekke andre idraetsakt­ører bliver den nye projektdir­ektørs samarbejds­partnere, og den verden er hun godt kendt med. Hun er selv aktiv i

AGF, og hendes børn spiller fodbold og basket og er tilknyttet Elitesport­sakademi Aarhus.

 ??  ?? Trine Ribergaard Skammelsen er aktiv medlem i AGF, og hendes børn spiller fodbold og basket og er tilknyttet Elitesport­sakademi Aarhus. Foto: Aarhus Kommune.
Trine Ribergaard Skammelsen er aktiv medlem i AGF, og hendes børn spiller fodbold og basket og er tilknyttet Elitesport­sakademi Aarhus. Foto: Aarhus Kommune.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark