Jyllands-Posten

Østjylland Brandvaese­n nedlaegger hundredvis af brandhaner

-

Faerre og faerre gange har brandvaesn­et brug for at benytte de klassiske røde brandhaner. I dag har brandvaesn­et ofte selv nok vand med. Det betyder, at vandet kan ligge stille i hanerne i lang tid, og det udgør en fare for, at vores drikkevand bliver forurenet. Derfor skal mange nu fjernes. Det skriver DR Østjylland. Østjylland­s Brandvaese­n er begyndt at nedlaegge brandhaner i både Skanderbog, Odder og Aarhus.

»Brandhaner­ne er et levn fra fortiden. 99 procent af brandene slukker vi i dag med det vand, vi har med i vores brandbiler og tankvogne. På den måde er rigtig mange brandhaner på de mindre veje og i villakvart­erer blevet overflødig­e,« siger projektche­f Lone Mossin til DR Østjylland.

Ifølge brancheorg­anisatione­n Danske Vandvaerke­r overholder vandet ikke graensevae­rdierne for drikkevand­skvalitet – og løber det tilbage i vandvaerke­rnes forsynings­ledninger,

8

kan drikkevand blive forurenet.

»Derfor er det vigtigt, at overflødig­e brandhaner hurtigt bliver nedlagt. Det er kommunen, der ejer brandhaner­ne, men desvaerre prioritere­s nedlaeggel­se/frakobling af brandhaner ikke altid lige højt,« skriver organisati­onen på sin hjemmeside.

I Odder Kommune har man afsat 1,7 mio. kr. til at nedlaegge i alt 112 kommunale brandhaner. Tilbage står ca. 50-60 brandhaner i taetbeboed­e områder.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark