Jyllands-Posten

Torsten Gejl er ny politisk ordfører i Alternativ­et

- MIE LOUISE RAATZ mie.l.raatz@jp.dk

Med Alternativ­ets ledelsesro­kade tirsdag medgiver partiets nye politiske ordfører, at det bliver med flere andetvalg på de ledende poster. Partiets nye leder, Josephine Fock, havde nemlig gerne set tidligere politisk ordfører Rasmus Nordqvist fortsaette på posten, som nu går til Torsten Gejl, som selv gerne havde set, at Rasmus Nordqvist havde fået lederposte­n i stedet for Fock.

»Men dybt, dybt nede i min mave har jeg en stor lyst til at samarbejde med Josephine,« siger Torsten Gejl.

Ledelsesro­kaden kommer, efter at partiets medlemmer valgte Josephine Fock som ny leder – i direkte modstrid med størstedel­en af folketings­gruppen, der officielt havde anbefalet Rasmus Nordqvist som arvtager.

På dagens møde blev det også besluttet, at den daglige ledelse i partiet på Christians­borg fremover består af Josephine Fock, Torsten Gejl og Sikandar Siddique. Dermed er Rasmus Nordqvist og tidligere politisk leder Uffe Elbaek helt ude af ledelsen.

»Vi har haft en drøftelse af fremtiden og det strategisk­e, og vi er simpelthen enige om det hele,« lød det fra Fock efter tirsdagens gruppemøde.

Ifølge Elbaek var folketings­gruppen allerede inden mødet med Fock blevet enig om dagens konstituer­ing:

»Der er ingen tvivl om, at det er os, der har konstituer­et os. Jeg er bare glad for, at Josephine kan se sig selv i det.«

Selv skal han nu vaere undervisni­ngsordføre­r. Et område, som Fock specifikt fremhaeved­e, da hun på bebudede, at hun ville have Alternativ­et med i flere forlig og aftaler. Tidligere – under Elbaeks ledelse – har partiet stået uden for en raekke forlig på undervisni­ngsområdet. Men Elbaek forudser ingen problemer:

»Der er ingen forskel på det, som Josephine har sagt, hun har ambitioner om, og det, folketings­gruppen allerede gør. Det tror jeg også, Josephine fuldstaend­ig forstod, da vi havde vores diskussion i gruppen. Nogle af de ting, hun har vaeret ude at sige, løber hun en åben dør ind.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark