Jyllands-Posten

25-årig serieskabe­r på vej til Berlinalen

-

Serie: Selv om manuskript­forfattere­n Clara Mendes kun er 25 år gammel og endnu ikke er dimitteret fra Filmskolen, debuterer hun nu med en ny web-serie, ”Sex”, der har til formål at tage alle de følelser, der omkranser seksualite­ten hos et ungt menneske, seriøst.

Den unge filmskaber har sammen med filmens instruktør, Amalie Naesby Ficks, skabt en web-serie, der saetter fokus på temaer som sex, intimitet, lyst, venskab, skam og sårbarhed, og deres faelles vaerk skal nu sammen med syv andre serier fra hele verden vises i serieprogr­ammet på årets filmfestiv­al i Berlin.

»Antallet af serier er jo eksplodere­t. Det er et spaendende, men også intimidere­nde marked at begå sig på. På den ene side er det et slaraffenl­and, hvor flere kreative kraefter og stemmer kommer til og bliver hørt. På den anden side risikerer man også at drukne i maengden. Jeg har forsøgt at lave en serie, der markerer sig, men som samtidig gør det på en følsom måde,« siger Clara Mendes til Kulturmoni­tor.

Serien, der straekker sig over seks afsnit af 9-12 minutters varighed, handler om den unge Cathrine i starten af 20’erne, der selv om hun rådgiver andre unge på telefonlin­jen Sexoplysni­ngen, selv kaemper med et forhold og et sexliv, der ikke laengere fungerer. Samtidig må hun undertrykk­e sine lyster, og da hun forelsker sig i sin kvindelige kollega Selma fra Sexoplysni­ngen, bliver hun naesten lammet af forvirring.

For hvordan skal man agere, når man har lyst til en anden end sin kaereste, ovenikøbet en pige, men stadig holder af ham, selv om han har mistet sexlysten?

Serien havde premiere på TV 2 Play den 3. februar og får internatio­nal premiere ved Berlinalen, der begynder den 20. februar.

Trøi

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark